Column Jantine

Eerste kennismaking met Manticore terreinwagen Krijgsmacht

Eerste kennismaking met Manticore terreinwagen Krijgsmacht

Soms, dan krijg je een mail met een uitnodiging voor 4WD Magazine, waarvan je denkt: Zo dan! En vervolgens krijg je een trotse glimlach op je gezicht! Defensie krijgt vanaf de tweede helft van 2023 nieuwe voertuigen. En ik…, ik was één van diegenen, die voor een preview werd uitgenodigd.

Lees meer
MAN TGE 4×4 Lion-S Camper

MAN TGE 4×4 Lion-S Camper

Oké, het is misschien niet de link die je misschien heel snel zou leggen, maar een merk dat bekend staat om z’n sterke en krachtige motoren voor bedrijfswagens, is er nu ook in camper-uitvoering!
Ja goed, er zijn veel meer campers op de markt, maar wat maakt deze nou zo speciaal?

Lees meer
Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander

De eerste generatie van de Mitsubishi Outlander stamt uit 2003. Sinds 2006 werd het de Outlander Sport. In 2007 introduceert Mitsubishi de grotere, tweede generatie Outlander. Deze kwam met een Hollands tintje, want Mitsubishi bouwde ‘m in de fabriek van NedCar in Born (Limburg). Speciaal voor Europa werd de Outlander uitgerust met een dieselmotor. Tegenwoordig is de Mitsubishi Outlander verkrijgbaar als plug-in hybride. Deze Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) is in Nederland al een tijd lang heel populair.

Lees meer
Suzuki S-Cross Sx4 Hybride

Suzuki S-Cross Sx4 Hybride

We hebben er even op moeten wachten, maar we weten hoe het komt (chip tekort): de Suzuki S-Cross Sx4 is vernieuwd! En nou hoor ik al gelijk een aantal mensen reageren: ‘Een Suzuki S-Cross is toch niet 4-wiel aangedreven? Maar niets is minder waar! Want dat is ie namelijk wel! Daar staat dat ‘Sx4’ voor, oftewel Allgrip, het vierwielaandrijfsysteem van Suzuki. En dus is de auto een kolfje naar de hand van 4WD Magazine om er eens een rij-indruk mee te maken! Even voor de duidelijkheid: het 4WD systeem betreft een systeem, dat geheel automatisch (Allgrip auto) werkt.

Lees meer
Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5

In 2016 maakte ik voor het eerst kennis met de Ioniq en die maakte toen al zeer veel indruk op mij. En ik heb z’n traject zeker ook wel gevolgd voor zowel de benzine-, als de diesel-, als ook de hybrideversie. Kortom een auto die wel indruk maakte.

Lees meer
Boomrooierij Weijtmans

Boomrooierij Weijtmans

Ik leer het bedrijf voor het eerst kennen, als ik een persbericht onder mijn neus krijg. Boomrooierij Weijtmans heeft een MAN TGE 5-180 CCDC 4×4 WB 4490 aangeschaft, de eerste 4×4 dubbellucht in Nederland. Detail is dat het 4×4 systeem af de fabriek is geleverd. Kortom niet teveel extra ‘geknutsel’ er nog naast (en wie nog meer wil weten, kan altijd nog even op de site van 4WD Magazine terugkijken, aangezien ik twee keer eerder van een TGE 4×4 mocht genieten).
Maar ik wist dus, daar moet ik heen. Ik overlegde met de eindredacteur, nam contact met het bedrijf op en nadat daar ook werd overlegd, kon ik erheen. En zo geschiedde!
Bij Weijtmans hebben ze meerdere 4×4 voertuigen en ik mocht kiezen! Wat een luxe! Ik koos de TGE en zag ook dat ze een Unimog hadden. Het leek mij wel eens leuk om die verhalen tegen elkaar aan te leggen…

Lees meer
Off-road Mannaricium

Off-road Mannaricium

Omdat ik op zoek was naar nieuwe verhalen van en over mensen die een 4×4 rijden, plaatste ik een oproep op Facebook. Leon reageerde, we maakten een afspraak en zo ging ik op een zaterdag met mijn tuf-tuf zijn kant op! Als ik Leon’s oprit oprijd, word ik al begroet door de kleine, grote waakhond. Gezellig! Ik parkeer m’n auto en loop naar de werkplaats, waar ze met z’n allen aan het werk zijn. Het was hun vaste klusweekend … Daar zou ik later meer over horen.

Lees meer
Michel en zijn GMC Sierra AT4

Michel en zijn GMC Sierra AT4

Ik ben onderweg naar vrienden van mij om eens lekker bij te praten (soms moet je dat gewoon eens doen…). Als we even op een parkeerplaats stoppen, staat ie daar dan…: een echte GMC pick-up. Als groot liefhebber van pick-ups moest ik even goed kijken en kreeg misschien een tikkeltje …, nou, jullie snappen me wel, denk ik!

Lees meer
Bijzondere Nissan 4×4 van Delta Berging

Bijzondere Nissan 4×4 van Delta Berging

Er gebeurt een ongeluk en dan baal je! Ten eerste omdat je waarschijnlijk in de file staat. Of je bent degene die het ongeluk heeft veroorzaakt en je hebt mogelijk een schade, waar je nog lang over blijft nadenken, zeker als je een echte autoliefhebber bent. Maar wie komt er dan de rommel opruimen? Het bergingsbedrijf van de regio! Mede dankzij deze toppers van de snelweg, of liever gezegd, de helden van de snelwegen, kunnen wij weer snel op pad. Maar naast berging op snelwegen doen ze veel meer!

Lees meer
Mitsubishi Eclips Cross PHEV

Mitsubishi Eclips Cross PHEV

Regelmatig zie ik op LinkedIn allerlei auto’s voorbijkomen. En heel soms heb je een auto, dat je denkt: jou vind ik wel heel erg leuk! Jou moet ik hebben! En zo gebeurde het, dat ik contact zocht. Ik kwam uit bij Autobedrijf Versteeg Buurman in Barneveld en ik sprak af met vertegenwoordiger en vestigingleider Bert Pater.

Lees meer
Jantine reed: Toyota Hilux 2.8 D-4D Double Cab

Jantine reed: Toyota Hilux 2.8 D-4D Double Cab

Ik zag ‘m staan bij Van Gent en was op slag verliefd. Spotte ik daar nou de vernieuwde Toyota Hilux in het wild? Ik zocht contact, ik wachtte en kreeg het verlossende antwoord: ‘Ja, hij staat op kenteken, kom maar! Dan maken we een afspraak.’ Blijer konden ze me niet maken!

Lees meer
Jantine en de Luchtmobiele Brigade

Jantine en de Luchtmobiele Brigade

Voordat ik verder ga, wil ik eerst gemeld hebben dat buiten het feit ik er van bewust ben dat na overleg met diverse personen en meerdere malen uitleg te hebben gegeven, wat de bedoeling is van het verzoek, ik mij meer dan bewust ben dat mijn bezoek uniek is. Ik heb mij dan ook aan regels te houden in verband met de veiligheid van deze groep mannen. Op de foto’s zijn zij of weg gehaald of geblurd. Uit respect naar deze mannen heb ik ook besloten om niet de volledige namen te noemen maar het te laten bij de luitenant en de adjudant.

Lees meer
Isuzu D-Max

Isuzu D-Max

In 2017 maakte ik bij de locale Isuzu dealer, beter bekend als Roordink Bedrijfswagens, voor het eerst echt kennis met het merk Isuzu. Als groot liefhebber van pick-ups was ik op slag echt aan het model verknocht. Want naast de basisopties en niet te veel poespas was het het ideale werkpaard! Ja, de Isuzu kreeg een speciale plek bij me! Het was dan ook voor mij een leuke verrassing om het Whats-app bericht te lezen, dat diezelfde Isuzu-dealer mij benaderde en zei: ‘De Isuzu is compleet vernieuwd, zoals je weet, wat denk je ervan: testen voor twee dagen?’

Lees meer
Volkswagen Amarok 3.0 TDI 204 pk DC Lang, Dark Label

Volkswagen Amarok 3.0 TDI 204 pk DC Lang, Dark Label

Ik hoor jullie al direct denken: ‘Maar die is nog niet uit, die nieuwe. Nee, dat klopt. Zoals iedereen weet, komt de nieuwe eind 2021 uit. Maar aangezien we daar nog niet zijn, is het natuurlijk extra leuk, dat ik eerst nog het ‘oudere model’ mag gaan rijden!

Lees meer
Ford Expedition 5.4 V8

Ford Expedition 5.4 V8

Elke maandag heb ik mijn wekelijkse wandeling van 10 kilometer met mijn buurman. Zoals altijd praten we ook deze keer weer eens honderduit… We liepen over het industrieterrein in Veenendaal, passeerden een voor mij bekend bedrijf en daar stond hij: een Ford Expedition 5.4 V8. Ik zou mijn autotik niet hebben, als ik niet direct stilstond. Hij leek me gewoon te roepen, dat ik hem eens beter moest leren kennen…

Lees meer
Het Rainbow Truck Team

Het Rainbow Truck Team

Toen ik het bericht van de eindreacteur kreeg, dat hij het toch wel fijn vinden, als ik een Dakar reportage zou maken, krabbelde ik me toch wel even een paar keer achter mijn oren. Ik ben een rookie voor wat de Dakar betreft en in de 4×4 wereld kom ik ook net kijken. Dus dat was nog wel een dingetje, want waar vind je nou iemand, die A) druk bezig is met de Dakar en B) ook nog even tijd voor jou vrij maakt. Na wat rondvragen via de mail kwam ik uit bij het Rainbow Truck Team. Ze reden dit jaar niet mee in verband met Corona en zeggen zelf ‘better safe than sorry’. ‘Maar’, zeiden ze ook, ‘Wij willen jou wel als rookie wat vertellen en zo ging ik hun kant op om, wat later zou blijken, een ervaring rijker te worden en veel mooie verhalen te horen, die ik niet zo snel zou vergeten…

Lees meer
MAN TGE 4×4 Special Edition

MAN TGE 4×4 Special Edition

En zo mag je alweer één jaar bijschrijven bij 4WD Magazine. Wat is de tijd toch voorbij gevlogen, zeg! En wat heb ik in die tijd al veel moois voorbij zien komen. In de leer geweest bij een locale Toyota dealer, op de hei geweest en zelfs off-road met de brandweer van Veenendaal gereden. Maar heb ik alles al gezien? Nee, nog lang niet, want ik zie wel, dat steeds meer mensen een 4×4 willen. En dat ga ik steeds meer snappen…

Lees meer
Off-roaden met de Brandweer Veenendaal

Off-roaden met de Brandweer Veenendaal

Al een fiks aantal jaren zit ik er op te hopen en ik moest eigenlijk gewoon op het juiste moment wachten. Dat vind ik nog steeds wel eens moeilijk. Maar eindelijk had ik mijn moment en jawel hoor , daar was ie dan. Ik trof Frank de Wit in de Zorgwinkel waar ik werk en zag mijn kans schoon. Ik vertelde hem, wat ik heel graag wilde en Frank legde uit, wat hij kon betekenen. En jawel, één en één is dan natuurlijk twee en zo kwam ik op de Brandweerkazerne in Veenendaal terecht. En oh, wat was ik bloednerveus. Waarom? Tja, ik weet niet, hoe het voor jullie zit, maar ik kom er niet dagelijks en het blijft toch bijzonder! Frank merkte het volgens mij direct aan me en stelde me gerust.

Lees meer
De Mitsubishi L200, een ‘stijlvolle krachtpatser’

De Mitsubishi L200, een ‘stijlvolle krachtpatser’

Mitsubishi noemt ‘m ‘de stijlvolle krachtpatser’. Ze zeggen ook, dat hij elke uitdaging aankan.
Tja, dat is natuurlijk een hele uitdaging voor mij! Maar waar vind je er zo snel eentje. Gelukkig rijd ik wel eens vaker in de regio rond en kwam ik uit bij de locale Mitsubishi dealer G. Braber B.V. in Ede. Daar stond ie en ik was getriggerd. Ik wist, die moet ik voor 4WD Magazine zien te krijgen. En dat lukte! Ik zocht contact met Arjan, vertegenwoordiger bij Braber en legde het verhaal uit. Ik kreeg vrij vlot van hem een ‘ja’ en onze afspraak was een feit.

Lees meer
De Ford F-150 LARIAT V8

De Ford F-150 LARIAT V8

Al een tijdje zag ik hem staan en ik moet wel bekennen, dat het een soort van beginnende liefde was.
Maar je weet, hoe dat gaat met liefde: die eerste stap zetten, is toch wel een beetje moeilijk. Er gaat dan ook even overheen, maar toch zag ik ‘m steeds weer en uiteindelijk besloot ik de stap toch te wagen!

Lees meer
The man and his King

The man and his King

Wat maakt nou dat een 4×4 je een ultiem gevoel geeft? In mijn zoektocht naar het ultieme 4×4- gevoel kwam ik uit bij Erwin van Soest (42). Hij heeft een Dodge Ram 1500 Sport uit 2015, die hij privé gebruikt. Ik ging bij hem op bezoek.

Lees meer
De MAN TGE 4×4 van Roordink

De MAN TGE 4×4 van Roordink

Het zal voor velen geen grote verassing zijn, dat ik een groot fan ben van de MAN TGE. Ik ben er zelfs nog voor uitgenodigd bij de importeur in Leusden. Ik heb er wel even op moeten wachten, maar uiteindelijk is het toch gelukt! Wist je dat er inmiddels al ruim 2.000 van verkocht zijn en ze ontwikkelen ondertussen stevig door. Wat alleen maar positief is. Inmiddels hebben ze ook dus een 4×4-versie en ik wilde, die ook een keer voor de cameralens zien te krijgen en er in mijn column uiteraard mijn ongezouten mening op loslaten. We moeten tenslotte eerlijk blijven! Bij MAN in Leusden zeiden ze, weet je wat, ga naar Roordink Bedrijfswagens in Veenendaal, zeg dat wij je gestuurd hebben en dan moet het goed komen.

Lees meer
Hijsen in het nauw

Hijsen in het nauw

Ik ben nog een beginneling, als ik het over het echte 4×4-gevoel heb. Maar door wat ik nu meemaak en leer, kom ik er stapsgewijs dichterbij. Ik begrijp bijvoorbeeld sneller, waarom mensen specifiek een 4×4 aanschaffen. En dat is niet alleen, omdat het leuk is…

Lees meer
Eerste MAN TGE 4×4 voor EB Couriers

Eerste MAN TGE 4×4 voor EB Couriers

MAN brengt de TGE tegenwoordig als 4×4. Onlangs schafte Eddy Buitenhuis (60) van EB Couriers zo’n TGE 4×4 aan en toen ik het bericht voorbij zag komen, vond ik, dat ik een bezoekje bij hem moest afleggen.

Lees meer
Toyota van Gent

Toyota van Gent

Toen ik de kans kreeg om voor 4WD Magazine online te schrijven, wist ik, dat ik één autodealer hoe dan ook niet mocht vergeten! En dat is Toyota van Gent, de Toyota dealer van de regio waar ik woon.

Lees meer
Iwan en zijn Toyota

Iwan en zijn Toyota

Op mijn tocht door Nederland kwam ik terecht bij Iwan Swanborn (21) uit Veenendaal. We spraken af bij zijn vader op de sportschool. Het is er een drukte van jewelste en ik word vriendelijk ontvangen. We gaan aan een tafel zitten en meteen aan de koffie.

Lees meer
De 4WD-keuze van Jantine

De 4WD-keuze van Jantine

… dan mag je gaan schrijven voor 4WD Magazine. Op zoek naar het 4×4-gevoel. Waarom ik dat leuk vind? En zitten er verschillen in? Laat ik me eerst dan maar even voorstellen! En ondertussen test ik op mijn manier, onderweg naar het 4WD Festival, de vernieuwde Suzuki Jimny met dank aan Suzuki Kroon Veenendaal.

Lees meer