Onlangs was er een fabrieksdemo uit Duitsland in Nederland en ik kreeg de unieke kans om namens 4WD Magazine online deze eens van wat dichterbij te gaan bekijken! Het is sowieso al een fantastische bedrijfswagen en als die dan ook nog eens wordt omgebouwd tot camper, moet het wel het neusje van de zalm zijn. Ik kreeg van MAN Truck en Bus  te horen, dat ik naar Eindhoven voor een kennismaking kon. Ik meldde mij volgens afspraak bij Den Engelsen Bedrijfswagens, waar ik gastvrij werd ontvangen en na de basisinformatie was het moment daar, dat ik de sleutel kreeg om ook even te gaan rijden en ‘m op een eigen locatie eens te gaan uitstallen om op het gemakkie te kijken en te fotograferen!

Details 

Laat ik beginnen te melden, dat de auto fantastisch is afgewerkt en je overal herkenbare punten ziet van de MAN TGE, maar het is te veel om nu even zo op te noemen! De stoelen voorin zijn natuurlijk te draaien! Hierdoor maak je aan het begin van je reis al een gezellige zit! En de tafel zorgt voor de rest! Deze is overigens ook makkelijk los te maken, dus ook voor de beginnende kampeerder is het geen probleem!
Bovenin, tussen de bestuurder en bijrijders, heb je twee klimaatregelaars. Ideaal. Dan heb je een trapje dat je vrij gemakkelijk losmaakt. Die laat je zakken en je staat eigenlijk meteen goed stevig!  Dan doe je twee, drie stapjes omhoog en dan kan je de daktent losmaken. Vervolgens gaat dat vrij rustig omhoog en heb je een slaapplek voor twee personen met een verassend ruim bed van 1.20 bij 2 meter! En dat bed ligt goed, kan ik je zeggen!
En vergeet niet, dat de tent niet alleen waterdicht, maar ook waterafstotend is. Hij is ook nog een klein stukje extra verduisterd, zodat je niet meteen wakker wordt als de zon opkomt! Oh, ik zou bijna vergeten te zeggen, dat ze ook nog eens geblindeerde ramen hebben en daarmee heb je toch een soort van privé! Dat wil toch iedereen?! Ook aan USB oplaadpunten voor bijvoorbeeld je mobiel is gedacht! Zelf heb ik er al snel vier stuks geteld!
Dan, als je weer uit het bed bent geklommen (klinkt moeilijker dan het lijkt), ben je direct  bij het keukenblokje! Met daarin of daaronder -net hoe je het wilt noemen- een tweetal kastjes met mooie, gladde afwerking! En genoeg ruimte om je spullen op te ruimen! En vergeet natuurlijk niet, dat er ook een kleine koelkast inzit. Want je wilt toch wel, dat wat je hebt meegenomen, gekoeld is! Dat avondborreltje met snack moet na het rijden wel een opfrissertje zijn! Want stel je nu eens voor: er is niets lekkerders, dan als je op je plek staat, de luifel uitdraait (waar overigens ook aan is gedacht, is dat je die stok in en uit kan schuiven en prima achter het kastje kan plaatsen), dan is het natuurlijk heerlijk om je stoelen uit te klappen… en te zeggen proost!  En de volgende dag? Weer uitgerust en wel achter het stuur te gaan zitten en heerlijk weer verder te reizen!

Conclusie

Ook voor mij komt aan alles een eind en moet de MAN TGE weer terug! Ik moet zeggen, deze camper gaat het ver, maar dan ook serieus ver schoppen… Deze TGE 3.180 4×4 is er niet alleen voor de expert om in kamperen. Ook de ervaren of nog onervaren kampeerder zal ‘m gaan waarderen, want deze stoere 4×4 zal je door elk terrein heen helpen! Ik ben benieuwd wanneer de eerste op het bekende gele kenteken gezet zal worden!

Wil je meer informatie over deze strakke, stoere camper? Je kunt altijd even contact opnemen met de lokale MAN-dealer, die je er graag over te woord zal staan! Beleef de vrijheid van je 4×4 vakantie met de kracht van ‘de leeuw’!

Bedankt MAN Truck & Bus en Den Engelsen Bedrijfswagens voor deze prachtige en unieke kans!

Jantine.

MAN TGE 4x4 Lion-S Camper