Na de koffie was het sleuteloverdracht en ik kon met de L200 vertrekken. Wat opvalt aan zo’n pick-up, ook bij Braber, zo’n auto intrigeert altijd. Het straalt een soort van dominantie uit! Mensen kijken je ook na, als je erin rijdt. Mensen denken, maar vooral mensen willen ook!
Arjan zei nog vlak voor ik vertrok tegen mij: ‘Als je ‘m leeg krijgt met rijden, dan zou ik het knap vinden!’ Is dat als een uitdaging bedoeld?
Niets is minder waar. Nou ja, dat van die uitdaging wel! Juist bij het stationair draaien, laat deze L200 zien, dat ie niet alleen dominant en krachtig is, maar ook, dat ie lekker zuinig is. Ik vroeg nog: ‘wat verbruikt ie? 1 op een druppel?’ Arjan vertelt me lachend, dat ie wel zuinig is, maar niet zo zuinig. Het gemiddeld verbruik zit ongeveer op 7.6 liter op 100 kilometer. En dat is toch echt wel netjes te noemen.
Je zou dus kunnen zeggen, dat het echt wel tot het verleden behoort, dat pick-ups nogal veel verbruiken. De nieuwe is echt niet meer ‘een-ik-verbruik-altijd-veel-generatie’, nee, het is meer ‘een-ik-ben-ook-wel-zuinig-hoor’ generatie. Mitsubishi laat ook met deze vernieuwde L200 zien, dat het meer dan alles klaar is voor de huidige generatie liefhebbers van pick-ups.

Zoals velen weten, is mij in het begin op de cursus terreinrijden geleerd, hoe ik het beste een heuvel op kon rijden (je moet ergens beginnen met leren…). Die les nam ik nu mee bij ‘mijn’ heuvel en ik moet zeggen: hier ging het ook gewoon goed! De L200 heeft ze er weinig moeite mee. Chapeau! Echt zeer goed gedaan! Ja, ik kan niet anders, dan met een glimlach rijden! Ik voel me veilig, ik voel me op mijn gemak. Wat wil je nog meer?

Kijk, ik moet heel realistisch zijn, zo’n dikke Dodge, Tundra, F150, of Titan is voor mij niet weggelegd. Maar deze L200 kan wel degelijk mee in de strijd tegen een HiLux, of Amarok. Ik ben benieuwd wat daar een vergelijkingstest daartussen zou opleveren. ‘k Zal de redactie eens een voorstel in die richting doen.

Zoals Mitsubishi zegt: ‘de L200 laat niet met zich sollen’. En dat heeft ie zeer zeker ook niet gedaan! De L200 was een aangename verrassing om te mogen rijden; een belevenis! En ik kan ‘m nu iedereen aanraden.

Bedankt Arjan! Bedankt G. Braber B.V. in Ede!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste, leukste, meest uitgebreide 4×4/4WD nieuws, reisverhalen, techniek, evenementen, avontuur, rij-indrukken, concepten, aanbiedingen, neem dan een abonnement op 4WD Magazine. Sluit nu een abonnement af en mis niks! Klik op de link.