Mijn buurman zei nog: ‘Nice car’! Als je die ooit eens voor je column hebt, hoop ik, dat ik een ritje mee kan en mag. Ik maakte een foto van de auto en besloot diezelfde dag nog een bericht naar de eigenaar van het pand te sturen om achter de eigenaar van die wagen te komen. Wat er toen gebeurde, ging allemaal in een sneltreinvaart.

Daar ging ik…

Bij thuiskomst er vrij vlot een bericht uit gedaan en ik ging er vanuit, dat een reactie wel even zou duren, maar niets was minder waar. Want binnen vijf minuten had ik al antwoord. ‘Die eigenaar ben ik, kom ‘m maar halen’, was het antwoord. Nou daar zeg je natuurlijk geen nee tegen!

Diezelfde dag nog kon ik de auto halen en dus maakten we een afspraak. De tijd leek wel voorbij te vliegen! Zag ik eerst nog die auto alleen nog staan, nu mocht ik er al mee rijden. Als er één met een glimlach op het gezicht rondliep, dan was ik het wel. De auto werd eerst nog wel even gewassen, want ja, hij moest natuurlijk wel mooi op de foto staan! Na de sleuteloverdracht werd me veel plezier gewenst en daar ging ik dan. En ja, ik was best wel een klein beetje nerveus…

USA SUV

Ook al heb ik een grote voorliefde voor Amerikaanse modellen, mijn portemonnee is een voorstander van een slag kleiner en dus geniet ik extra van deze USA-modellen. Maar als je dus altijd wat kleiner rijdt en ineens wat groter mag rijden, tja dan moet je even omschakelen. Maar gelukkig heb ik voldoende rijervaring, zodat ik niet veel moeite heb met die omschakeling! Dit gaat ultiem genieten worden! En als je ‘m dan ook nog eens de volgende dag pas moet terugbrengen, ga ik eens wat extra rijden en genieten! Vooral dat laatste!

V8 motor

Dit zalige ‘monster’ heeft een machtige V8 motor en als je nog steeds geen voorstander bent van elektrisch rijden, ga je hier ultiem van genieten. Dit model is ook gemaakt om te genieten! Laten we eerlijk zijn: het geluid van deze V8 maakt toch een emotie bij je los, als je een autotik hebt, zoals ik. Waarbij het niet uitmaakt, welk merk je voorkeur heeft. Het geluid van een V8 is hét geluid! En stiekem ben ik heel blij, dat er een automaat in zit (het 4×4 systeem moet je echt zelf in- en uitschakelen). Want door deze rijdende topper op de weg zou je bijna vergeten te schakelen. En dan zeggen ze weleens, dat vrouwen twee dingen tegelijk kunnen. Telt genieten én rijden én schakelen dan als drie dingen?

Wat een indrukken

Als je lang mag genieten, ga je ook avondritten doen en pas dan dringt het tot je door, dat je echt een grote SUV onder je derriere hebt en merk je, dat mensen toch wel eens wat sneller voor je aan de kant gaan. En dat is geen straf! Neem dat van mij aan! Ik zoek een speciale plek om dé avondfoto te maken, maar daar moet ik toch een stukje voor off-road gaan. En dan merk ik weer, dat het 4×4- systeem zijn werk zeer goed doet! Ik heb me echt geen geen moment onveilig gevoeld. Na nog even genieten weer naar huis… Morgenochtend nog even verder!

Dag twee

Het is inmiddels de volgende ochtend en je kan wel zeggen, dat ik gisteren onder de indruk was en terwijl ik uit mijn raam kijk, ben ik dat nog steeds. Het is nog steeds mijn auto voor vandaag en ik besluit, dat ik iemands wens nog zal laten uitkomen. Want gisteren kreeg ik een Whats-app bericht van mijn buurman: ‘Of de auto zo bevalt, als dat hij denkt, dat hij bevalt?’ Ik besluit hem vandaag te verrassen en app hem het volgende: ‘Zeg buurman, ben je wakker? Ga je een ritje mee?’ Binnen no time een reactie: ‘YES!’

Amerikaanse autoliefhebber

Mijn buurman is een groot liefhebber van dit soort auto’s en heeft vroeger ook een Amerikaans model gehad. Helaas kan hij door niet nader te noemen gezondheidsreden op dit moment geen auto aanschaffen. Maar dat hij even met mij mee mocht, dat was smullen voor hem. ‘Stuiterend’ als een klein kind stond hij bij de auto al op me te wachten. Terwijl hij instapte, begon hij honderduit te praten over zijn oude liefde voor auto’s.
We gaan naar een paar locaties rijden en ja ook off-road uiteraard; we hebben dat 4×4-systeem er tenslotte niet voor niets op zitten. Naast me zat een buurman, die vol passie zat en die genoot van alles, dat er op dat moment gebeurde. En als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat hij zegt: ‘Dit zijn ze wel, he’ en ‘dit is de auto, he’, ‘dit is het toch niet gewoon, buurvrouw…’, dan zou ik al een goede boodschappentas vol hebben. Zijn liefde voor Amerikaanse wagens is nog groter, dan die al was. En met een kleine traan in de ogen, zegt hij: ‘Wat mis ik mijn auto toch. Als het weer kan…’

Afsluiting

Na gezellig en lekker te hebben gereden met, zoals hij het voelde, ‘de koning van Nederland’, zette ik hem thuis weer af. En moest ik ook weer terug. Want ik had weer afspraken staan, maar diep van binnen wilde ik nog wel even doorgaan…

Ontzettende dank aan Schade Herstel Midden Nederland, de service en de mogelijkheden! En natuurlijk ook dank aan mijn buurman voor zijn prachtige verhalen en die glimlach. Die glimlach, die nog lang niet van zijn gezicht af is, neem dat van mij aan!

Jantine.

Blijf op de hoogte van het laatste 4×4 nieuws met een abonnement op 4WD Magazine.

Ford Expedition 5.4 V8