Vraag 1: ‘Je bent 21 en je rijdt nu al een 4×4. Wat is de reden geweest, dat je die hebt aangeschaft?’

Iwan glimlacht en zegt: ‘Ik heb die 4×4-liefde van mijn vader meegekregen. Hij rijdt een Toyota LandCruiser en toen ik ongeveer 8 jaar was, wist ik het zeker: Als ik later groot ben, wil ik ook een 4×4! Maar ja, dat duurde nog wel even ….
Mijn eerste auto was een Toyota Aygo. Leuke auto hoor, maar ik wilde toch iets anders, iets ruimers… Toen werd het een BMW 1 serie, maar die ging me teveel kosten en ik moest weer op zoek naar wat anders. Toch weer teruggegaan naar Toyota. Daar heeft Gilbert van Gent mij veel mee geholpen en samen zochten we naar een toffe auto voor mij. Dat werd uiteindelijk de Hilux uit 2014, waarmee ik nu rijd en ik ben er echt nog steeds superblij mee.’

Vraag 2: ‘Wat is je leukste ervaring met de Hilux tot nu toe?’

‘Je zal het zo wel zien, ik heb er inmiddels alweer een ton mee gereden en met juist dealeronderhoud en natuurlijk ook eigen onderhoud, is het allemaal prima te bekostigen. Inmiddels heb ik er samen met mijn lieve vriendin Femke en met mijn ouders al heel veel leuke (off-road) reizen mee mogen maken. En die leuke autoreizen kan je alleen doen, als je een 4×4 hebt. Lekker door bossen rijden, niet echt weten waar je uitkomt, door het water heen, het hoge noorden opzoeken, noem maar op. Dat zijn fantastische reizen en dat ik deze samen samen met mijn ouders en vriendin mag maken, vind ik echt super!’

Vraag 3: ‘Je straalt ook wel, als je het over de auto hebt. Je kunt dus wel zeggen, dat je echt iets met je 4×4 hebt. Zou je ooit afscheid van vierwielaandrijving nemen?’

‘Nee echt niet. Als je dit eenmaal gewend bent, dat wil je eigenlijk niet anders meer. Het voordeel van een 4×4 is: je komt overal en ook een stuk makkelijker. Zoals je merkt, vind ik auto’s echt wel interessant en ik vind rijden fenomenaal! Je kan met je 4×4 lekker off-road gaan, je kan je emoties kwijt, je hoofd lekker leeg maken. Ik rij weleens in een andere wagen, maar als ik dan weer in de Hilux zit, of in de LandCruiser van mijn vader, dan glimlach ik echt sneller. En dan denk ik: ja, dit wil ik! Wat mij betreft, kan dat alleen met de 4×4. Dus jnee, die liefde zal nooit meer verdwijnen!’

Jantine