Bij aankomst in Wenum Wiesel, waar het bedrijf van Jaap is gevestigd, staan het wagenpark me al blinkend op te wachten. Jaap heeft ze nog even gewassen, want ze moeten wel schoon op de foto natuurlijk.
Jaap verwelkomt me met een grote glimlach op zijn gezicht. Hij is erg enthousiast over zijn auto! ‘Mooi, he’, vraagt hij stralend om bevestiging. ‘Staat helemaal prima zo dacht ik!’ Hiervoor heeft Jaap een andere auto gehad, die vergelijkbaar was met het model van nu. ‘Maar’, zegt hij, ‘als je dit nu zo hebt, prachtig!’ Jaap straalt helemaal, als hij over de auto heeft.

4×4 gevoel

Jaap rijdt samen met Roy op de wagens. Helaas kan Roy er niet bij zijn, omdat hij druk aan het werk is. Ja, het zijn hoogtijdagen voor de tuinsector. Als ik vraag, wat heeft je doen omschakelen om juist voor dit model te gaan? Dan zegt Jaap eigenlijk direct: ‘Ik mocht hiermee uitgebreid testen. Vaak is het even een uurtje meenemen en dan moet je beslissen. ‘Nee’, zeiden ze bij de MAN dealer, neem ‘m het weekend maar mee. Pas dan kan je goed uitproberen! Uiteraard heb ik dat in dat weekend gedaan’, vertelt Jaap stralend. ‘En ik kwam toch wel tot de conclusie, dat het wel ideaal is zo.’
Jaap gaat verder: ‘Als je zoals ik vaak in het land bezig bent, dan heb je die extra grip nodig. Mijn vorige bus kon dat niet goed. En deze juist wel. Het is een fractie van een seconde werk. Maar het maakt wel HET verschil. En dat maakt voor mij het gevoel van een 4×4!’

Foto’s maken

Jaap is vol lof over de wagens en blijft stralen, als hij het over de auto’s heeft. Als we foto’s gaan maken, heb ik het enorme geluk, dat ik zelf mag rijden, want zegt Jaap: ‘Je bent er toch. Je hebt een rijbewijs en ik wil allebei de auto’s op de foto. Simpel!’ En tja, als groot liefhebber van dit model is dit voor mij geen straf natuurlijk. Zelf betrap ik me er op, dat ik binnen no time weer met een grijns op m’n gezicht achter het stuur zit. Er is gewoon iets met het model, zelf rijden is een ervaring, zeg ik maar. Onderweg worden we dan ook vaak nagekeken. En op de locatie waar we foto’s maken, draaien toch een aantal mensen zich om. Er staat echt ook wel iets!

Als je 4×4 gewend bent

Bij terugkomst op de zaak nemen we nog een bakje koffie en ik vraag aan Jaap, of hij ooit nog eens iets anders wil? Jaap kijkt me aan en zegt knipogend: ‘Als je dit gewend bent, wil je nooit meer iets anders! Mijn zoon woont op dit moment in Scandinavië en ook ik wil binnenkort daar dolgraag heen! Maar dan ga ik wel met de bus! Ik heb die 4×4 nu tenslotte….’

Jantine.

MAN 4x4-bus