banner
AFRICA ECO RACE 2022

AFRICA ECO RACE 2022

Onder een schitterende herfstzon en met meer dan 25 graden op de thermometer ging op zaterdag 15 oktober jl. vanaf de Franse Middellandse Zeekust de 14de editie van de Africa Eco Race van start.

Lees meer
Philippine Offroad Expedition

Philippine Offroad Expedition

Hoofdzakelijk gesponsored door de nationale Philippijnse olie- en gasmaatschappij Petron volgde de Philippine Overland Expedition PHOX 2022 de beroemde en onvoorspelbare Pacific Coast Track, een ruige overland piste, waar de wolken altijd laag hangen, stormen hun kracht verliezen en een 4×4 competitie met het karakter van een trophy plaatsvindt.

Lees meer
INTERflame Strandrace 2022

INTERflame Strandrace 2022

Zaterdagochtend 8 oktober 07:00 uur. Als we vanaf het strand over de duinen lopen, zien we boven het bivak aan de horizon een smalle oranje streep. We mompelen in onszelf: ‘Wordt het dan toch nog een zonnige dag? Eindelijk een goed teken.’

Lees meer
2023 Rezvani Vengence

2023 Rezvani Vengence

Dit is de Vengence van het in Californië, USA, gevestigde Rezvani. Een opvallende SUV met drie zitrijen, een groot OLED display en veel leer. Voor de aandrijving hebben ze voor een 6.2 liter V8 uit de Cadillac Escalade gekozen.

Lees meer
De Zijderoute in Tadzjikistan

De Zijderoute in Tadzjikistan

Af en toe een blik werpend op Afghanistan aan de andere kant van de Pandzj-rivier, tuffen we door de Wachan corridor, ooit onderdeel van de Zijderoute met nog steeds een rijkdom aan historische plekken.

Lees meer
USCardealer Off-Road Event

USCardealer Off-Road Event

Op 17 en 18 september jl. organiseerde USCardealer.nl een off-road evenement voor hun klanten. Op een uitgestrekt off-road terrein in Brabant werden de deelnemers verwelkomd.

Lees meer
Rij-indruk Jeep Wrangler Unlimited Rubicon Recon 3.6 V6 Lara Croft

Rij-indruk Jeep Wrangler Unlimited Rubicon Recon 3.6 V6 Lara Croft

Op de Amerikaanse thuismarkt is de iconische Jeep Wrangler qua verkopen nog altijd een succesverhaal. Deze Jeep-telg stamt het meest af van de oer-Jeep de Willys en heeft in zijn ‘home country’ eigenlijk geen concurrentie, of het moet de onlangs uitgebrachte Ford Bronco zijn. Deze 4×4 houdt van off-roaden en de uitvoering waar wij enige dagen in mochten vertoeven, al helemaal. Want dikker, hoger en geprepareerder ga je ze in ons kikkerlandje nauwelijks vinden.

Lees meer
Ford opent orderboeken nieuwe Ranger

Ford opent orderboeken nieuwe Ranger

De geheel nieuwe Ford Ranger is ‘from scratch’ ontworpen om klanten te helpen meer en efficiënter werk te verzetten. De pick-up heeft een gedurfd exterieurontwerp, een verbeterd chassis, opgewaardeerde wielophanging en een grotere laadruimte. Daarnaast biedt het hightech interieur geavanceerde connectiviteits- en rijhulptechnologieën. Ford introduceert bovendien verbeterde aandrijflijnen, waaronder één met een krachtige en toch efficiënte 2.0 liter bi-turbo dieselmotor. De Nederlandse vanafprijs van de nieuwe Ford Ranger start bij 31.510 euro, exclusief BTW en BPM.

Lees meer
Vierde editie Polaris Camp

Vierde editie Polaris Camp

Op 2 oktober jl. was de jongste editie van Polaris Camp. De vierde alweer en dus op weg naar het eerste lustrum in 2023! In vergelijking met de afgelopen jaren was er een aantal elementen, dat ervoor moesten kunnen zorgen, dat we weer eens vol gas en zonder zorgen een dag met plezier konden creëren. Zo waren er gelukkig geen beperkingen die de pandemie in de afgelopen jaren met zich meebracht en hadden we mooi weer in het vooruitzicht.

Lees meer
Militaria 4×4 nieuws

Militaria 4×4 nieuws

AMZ Kutno – TUR 7 AMZ-Kutno uit Polen heeft meer details vrijgegeven over de TUR 7, die het bedrijf al in september onthulde op de International Defence Industry Exhibition MSPO 2022 in Kielce, Polen. De TUR 7werd toen getoond in een lichte ambulance uitvoering en is...

Lees meer
Dutch-Overlanders deel 3

Dutch-Overlanders deel 3

Even voorstellen: RP is naast Financieel- en Vermogensadviseur sinds 2011 wildernisgids met een survival- en off roading specialisatie. Amy geniet van de afwisseling door haar werk als zelfstandig Compliance Manager (jurist) regelmatig af te wisselen met mooie outdoor trips. Sinds uitgave 5 van2022 houden ze de lezers 4WD Magazine geregeld op de hoogte van hun avonturen. We laten hen nu zelf aan het woord.

Lees meer
X