Zullen we beginnen met wie, wat, waar?

Nou, ik ben dus Jantine. In de nieuwe rubriek ‘De 4WD-keuze van Jantine’ ga ik op zoek naar het ultieme 4×4-gevoel. Waarom kiezen mensen er voor en wat kan een 4×4 eigenlijk? Ik ben 37 lentes jong en woonachtig in Veenendaal. Getrouwd, heb een zoon van 13 die automonteur wil worden en m’n man zit in de warmtepompeninstallatietechniek.

Wat ik met auto’s heb?

Wat eigenlijk niet? Een kleine vier jaar geleden ben ik begonnen met de eerste stappen locaal in de autobranche te zetten. De eerste auto die ik voor mijn net één jaar mijn vernieuwde website mocht rijden, was de Toyota GT86 van Toyota van Gent in Veenendaal. Dat beviel zo goed, dat ik meer wilde. Want ik vond leuk en de rest is historie.

Zou er verschil zijn dit tussen ‘gewone auto’s’ en 4×4 auto’s?

Ik denk het wel! Eigenlijk weet ik het wel zeker. Mensen kiezen bewust voor een 4×4. Zouden er mensen bestaan, die er niet bewust voor kiezen en gewoon zeggen: ‘Tja, het is leuk, dus doe maar?’
Ik word sowieso erg blij van auto’s! En ik vind het fantastisch om erin te (mogen) rijden. Al is een 4×4 voor mij wel snel synoniem met een grote ‘echte’ werkauto. Het wat robuuste, dat lompe… Misschien dat ik daarom ook wel een voorkeur heb voor pick-ups.

Oké, voorliefde voor de pick-up. Hoe zit het dan met deze Jimny?

De Jimny is te gek! Ik kan ook niets anders doen, dan stralen, als ik over deze auto vertel. Ik weet misschien, als beginnend 4×4 rijder, nog niet alles over deze 4×4, maar wat vind ik het fantastisch om hiermee te mogen rijden. De auto straalt zoveel uit! Je kan niet anders, dan toch even naar kijken! Het vernieuwde model heeft alles, dat het oude model eigenlijk niet heeft! Van de buitenkant wordt gezegd, het is een te heet gewassen G-klasse, maar van binnen heeft ie zoveel kenmerken van een echte Jeep. Kortom, ze heeft het allemaal en dat voor die prijs! Als je hier chagrijnig uitstapt, ga ik toch wel vragen stellen. De zit, de ruimte vooral voorin, het lekkere lompe, dat ze eigenlijk niet is. Ik houd er wel van! Dit is echt zo leuk! Ze is mijn eerste ervaring met de 4×4 en ik vind het super! Dit smaakt zeker naar meer!

Het 4WD Festival

Ik mocht, met medewerking van Suzuki Kroon, dan in stijl naar het 4WD Festival. Met de Jimny! ‘Want’, zeiden ze, ‘je moet toch wel een beetje ‘in style’ (4×4) aankomen. Dat gunnen we je.’ Dat is toch echt wel supergaaf! Ik vind het fantastisch, dat het ook zo kon!’ Je merkt wel, dat er op dat 4WD Festival mensen met een voorliefde voor 4×4 komen! Vorig jaar mijn ‘ontgroening’ en nu kon ik weer anders kijken. Superleuk om te zien, hoe blij iedereen van alles wordt. En het is wel een sfeer van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ en dat vind ik leuk om te zien!

Jantine

Suzuki Jimny Suzuki Jimny Suzuki Jimny