Je zou kunnen zeggen, dat ik misschien wel één van de grootste fans van de MAN TGE ben. En dat hij er nu ook als 4×4 is, is voor mij natuurlijk extra leuk! Ze weten dat bij MAN Nederland Dealer B.V. in Duiven en dus zeiden ze: ‘We gunnen het jou, dat jij een weekend lang met deze stoere M.A.N op pad mag.’ Nou en daar sta ik dan, toch wel een beetje ongemakkelijk, want dat had ik niet zomaar verwacht! Dus hoe stoer is het, dat je deze unieke kans krijgt? Ik ging de wagen ophalen en ik had misschien wel de allergrootste glimlach ter wereld op mijn gezicht. Want mijn favoriete wagen mag met mij mee en ik mag even de trotste eigenaar spelen! Dat kan je niet elke dag zeggen!

Details

Dat dit niet een standaard opbouw van een MAN TGE 4×4 is, daar hoef je niet een groot expert voor te zijn om dat te zien! Aan deze wagen is iets meer gedaan, dan alleen het monteren van het onderhoudsarme vierwielaandrijvingssysteem, dat door de fabriek is ingebouwd. Normaal gesproken, als je kijkt naar een bedrijfswagen, staan de achterwielen iets meer naar binnen. Bij deze TGE hebben ze de achteras verbreed. Hierdoor komen de achterwielen dus automatisch in hetzelfde spoor als de voorwielen en zodoende behoud je de grip en dus nog steeds het uitstekende rijgedrag. Dankzij de nauwkeurige inschakeling van de slimme, geïntegreerde vierwielaandrijving ben je onder goede wegomstandigheden net zo zuinig onderweg als met een voorwielaangedreven voertuig. Indien het door de wegomstandigheden echter noodzakelijk is, kan het aandrijfkoppel flexibel en binnen 84 milliseconden over de voor- en achteras worden verdeeld, zodat je bijvoorbeeld ook op nat wegdek de grip niet verliest. En doordat het automatisch wordt ingeschakeld, hoef je verder niets te doen. En dan geniet je toch nog wat meer van het rijden.

Verder heeft deze topper nog eens speciale 17 inch lichtmetalen wielen, in combinatie met speciale 4×4 all-terrain banden. Daarnaast is hij verhoogd en heeft hij een speciaal veerpakket (altijd leuk, wel 8 cm verhoging!) en natuurlijk de extra spatbordverbreders om het af te maken. Conclusie: er is flink wat aan deze MAN 4×4 veranderd. En hij straalt dat heerlijke 4×4 gevoel uit!

Blikvanger

En dan zijn er nog zoveel opties, zoveel andere mogelijkheden, waardoor je tijdens het rijden nog meer gaat genieten. Onderweg valt mij op, buiten het feit dat je dus zalig hoog zit, dat mensen achter het stuur wel naar je zitten te kijken. Niets negatief, dat niet. Nee, het is meer de verbazing! Ik weet, dat ze niet naar mij kijken! Menig chauffeur die je tegenkomt, kijkt uit het raam en dan sta je daar. Of ze het gelijk zien, dat deze MAN een 4×4 is, is voor mij de vraag. Vervolgens kijken ze dan weer verder naar de wagen en dan is het: ‘Krijg nou wat, er zit een vrouw achter het stuur! Dat is ook wat! En dat doet mij toch wel beseffen, dat mannen het ook niet gewend zijn, dat er een vrouw achter het stuur van een stoere auto kan zitten. Maakt me dat extra trots? Jazeker wel! En met deze blikvanger ga ik alleen maar genieten!

Bosgebied

Hoe kan je 4×4 testen bij mij in de regio? Helaas mag je het bos niet meer in hier, maar dat neemt niet weg, dat ik wel wat plekjes weet om ‘m uit te proberen. Je merkt het, als je het automatisch 4×4 systeem inschakelt, die extra grip, zodat je met een gerust hart je weg kunt vervolgen… Ik heb geen één keer een angstig moment gehad. Deze TGE 3.180 staat zijn mannetje zeker wel! Het is een zalige locatie om tot rust komen en ook even lekker los te gaan. En dat vindt deze MAN wel leuk (deze dame overigens ook).

Maar aan alles komt een eind en ook ik moet dus weer terug naar huis. En op de ‘gewone’ wegen heeft deze MAN geen problemen en blijft hij mij een veilig gevoel geven. En je hebt helemaal niet het gevoel, dat je in een bedrijfswagen zit, maar eerder in een luxe 4×4. In zo’n MAN rijden, dat is echt geen straf!

Bedankt!

Na een paar zalige dagen met de MAN moet ik de sleutels met wagen en al weer inleveren bij de toppers van MAN Nederland Dealer in Duiven. Eerst nog even een bak koffie en dan is het weer wegwezen. Weg naar huis, in m’n eigen auto. En met een glimlach en een grote grijns kan ik terug kijken op een paar zalige dagen!

Bedankt MAN Nederland Dealer uit Duiven voor deze fantastische dagen!

Jantine.

MAN TGE 4x4