4×4 Nieuws

Twee soorten 4WD systemen

Twee soorten 4WD systemen

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, is de kans groot dat je op zoek bent naar een auto die geschikt is voor het rijden in verschillende omstandigheden, of het nu gaat om off-road terrein, sneeuw, ijs of andere ruige omstandigheden. In dat geval is het de moeite waard om een auto met 4WD te overwegen.

Lees meer
Hybride motor voor LandCruiser 70 Series?

Hybride motor voor LandCruiser 70 Series?

Toyota Australie’s vice-president sales en marketing Sean Hanley heeft gezegd, dat de Australiërs klaar voor een vier cilinder hybride Toyota LandCruiser 70 series, op voorwaarde dat de auto alles doet, dat er van de off-roader mag worden verwacht.

Lees meer
Peugeot introduceert 3008 & 5008 HYBRID met 48V-technologie

Peugeot introduceert 3008 & 5008 HYBRID met 48V-technologie

De elektrificatie van het modellengamma van PEUGEOT is in volle gang. Het jaar 2023 wordt hét elektrische jaar voor het Franse merk, met introducties van nieuwe modellen en nieuwe technologieën die het nu al sterk geëlektrificeerde gamma verder uitbreiden. Behalve nieuwe ontwikkelingen op het gebied van 100% elektrisch, plug‑in hybride en waterstof, introduceert PEUGEOT ook een nieuwe generatie HYBRID-technologie, ontwikkeld door Stellantis. Het 48V HYBRID‑-systeem wordt eerst aangeboden in de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 en vindt daarna ook zijn weg naar andere modellen.

Lees meer
Vernieuwde Volkswagen Touareg laat zich zien

Vernieuwde Volkswagen Touareg laat zich zien

Volkswagen geeft de succesvolle Touareg deze zomer een grondige technische en visuele update. De luxe SUV krijgt een nieuw ontworpen front en achterzijde, een doorontwikkeld chassis en tilt het comfort en de prestaties naar een nog hoger niveau. Vooruitlopend op de wereldpremière blikt Volkswagen nu al vooruit op de highlights van de vernieuwde Touareg.

Lees meer
Nissan e‑4ORCE nu ook in Europa: superieure controle

Nissan e‑4ORCE nu ook in Europa: superieure controle

Nissan e‑4ORCE zet voet aan de grond in Europa. Nissan heeft de e‑4ORCE-vierwielaandrijving met twee elektromotoren speciaal ontwikkeld voor zijn elektrische en geëlektrificeerde modellen. e‑4ORCE zorgt voor optimale prestaties onder alle omstandigheden.

Lees meer
Vernieuwde Porsche Cayenne wordt op de proef gesteld

Vernieuwde Porsche Cayenne wordt op de proef gesteld

Voorafgaand aan zijn marktintroductie bereidt Porsche de vernieuwde Cayenne grondig voor op zijn taak. Diverse prototypen en preproductiemodellen worden momenteel onderworpen aan uitdagende duurtests, om er zeker van te zijn dat de vernieuwde Cayenne voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen van Porsche.

Lees meer
NIO EL7 gearriveerd in Nederland

NIO EL7 gearriveerd in Nederland

NIO Nederland heeft de eerste drie exemplaren van de nieuwe EL7 overhandigd aan NIO-users. Alle drie users kozen voor het NIO Subcription abonnementsmodel. De handovers vonden plaats in de NIO Space Mobile die het merk eind vorig jaar heeft geopend in Zandvoort. Nederland is het eerste land in Europa waar de slimme, elektrische SUV de weg op gaat.

Lees meer
Škoda Enyaq RS iV drift de recordboeken in

Škoda Enyaq RS iV drift de recordboeken in

Škoda heeft twee wereldrecords ijsdriften gevestigd met de Enyaq RS iV, de elektrische SUV van het merk. De records voor ‘Langste aaneengesloten drift op ijs’ en ‘Langste aaneengesloten drift op ijs door een elektrische auto’ werden officieel geregistreerd en erkend door GUINNESS WORLD RECORDS. Richard Meadan, een Engelse autojournalist, tekende voor de twee records en driftte ze recent de boeken in op het bevroren Stortjärnen-meer, nabij Östersund in Zweden.

Lees meer
En dat is vier… de Audi activesphere concept

En dat is vier… de Audi activesphere concept

Audi presenteert de vierde en laatste concept car uit de ‘sphere’-serie: de Audi activesphere. De elektrisch aangedreven vierdeurs cross-over coupé op basis van het nieuwe PPE-platform is te transformeren tot een pick-up met veel ruimte voor passagiers en hun (sport)spullen. Met quattro vierwielaandrijving en een variabele carrosseriehoogte is de Audi activesphere overal in zijn element.

Lees meer
Tim en Tom Coronel vinken Dakar 2023 af

Tim en Tom Coronel vinken Dakar 2023 af

Het ging bepaald niet vanzelf, maar Tim en Tom Coronel kunnen de Dakar Rally 2023 afvinken. Vanwege de berg straftijd die ze kregen na de koprol in etappe 7 lukte het niet een goed klassement te rijden, maar wat de broers betreft, telt deze Dakar misschien wel dubbel. “Deze Dakar was zwaarder dan in jaren.”

Lees meer
Bandenmanagement cruciaal voor Tim en Tom Coronel

Bandenmanagement cruciaal voor Tim en Tom Coronel

In de twaalfde etappe van de Dakar Rally 2023 draaide het om bandenmanagement. Te hard en de auto kwam vast te staan in het zand of kon niet boven komen op een duin, te zacht en ze konden klappen of eraf draaien. Tom Coronel bewees zichzelf in deze 185 kilometer als een excellent bandenmanager, tot vreugde en tevredenheid van Tim, die daardoor zijn stuurmanskunsten vol kon benutten.

Lees meer
Tim en Tom met enige moeite door ‘echte Dakardag’

Tim en Tom met enige moeite door ‘echte Dakardag’

Het was al voorspeld dat de elfde en twaalfde etappe van de Dakar Rally 2023 pittige zouden worden. Samen vormen ze de marathonetappe in het onherbergzame Empty Quarter. In het bivak aan de finish, waar ze de 25ste tijd noteerden, moesten Tim en Tom Coronel even bijkomen. “Wat een duinen zeg. Holy moly.”

Lees meer
Tim en Tom voor de leeuwen gegooid

Tim en Tom voor de leeuwen gegooid

“Zo, de Dakar 2023 is vandaag echt begonnen. We zijn voor de leeuwen gegooid.” De tiende etappe van de rally was een ultrakorte van 114 kilometer, maar die telden dankzij het feit dat de etappe voor 90 procent uit duinen bestond, wel dubbel, volgens Tim en Tom Coronel. Met de 37ste tijd waren de broers niet ontevreden.

Lees meer

Alle Jeep® Avenger uitvoeringen nu te bestellen, vanaf € 37.000

Voortbouwend op het succes van de exclusieve Jeep® Avenger 1st Edition, de rijk uitgeruste introductieversie waarvoor al meer dan 10.000 Europese klanten online een reservering plaatsten, zijn de orderboeken nu geopend voor het volledige gamma van de Avenger, de eerste 100% elektrische SUV van Jeep. De eerste exemplaren worden in het tweede kwartaal van 2023 geleverd.

Lees meer
Tim en Tom Coronel hebben hun draai gevonden

Tim en Tom Coronel hebben hun draai gevonden

Er klonk wat verbazing door in de stem van Tim Coronel toen hij na afloop van de vijfde etappe vertelde hoe lekker het eigenlijk gaat. “Het begint echt te rollen. We zijn goed op elkaar ingespeeld, de auto voelt steeds fijner, we hebben een goed ritme te pakken. We hebben echt onze draai gevonden deze Dakar.”

Lees meer

Volkswagen introduceert rijk uitgeruste ID.4 en ID.5 Pro Business

Volkswagen breidt het gamma van de elektrisch aangedreven ID.4 en ID.5 uit met de nieuwe Pro Business-uitvoeringen. De ID.4 en ID.5 Pro Business combineren stijlvolle looks met een zeer complete standaarduitrusting voor een aantrekkelijke meerprijs en een klantvoordeel dat kan oplopen tot liefst € 2.900. De nieuwe ID.4 Pro Business is al te rijden vanaf € 289 netto bijtelling p/mnd (ID.5 Pro Business: € 303 p/mnd).

Lees meer
Tim en Tom op de limiet in etappe 4

Tim en Tom op de limiet in etappe 4

De Century gaf geen krimp, maar de band wel. Op 50 kilometer voor de finish van de vierde etappe van de Dakar Rally 2023 gingen Tim en Tom Coronel iets te enthousiast door een bocht in het zand. Daardoor plofte de band van de velg. “We wilden iets te veel en daar lag een limiet.” Negen van de tien keer gaat het wel goed, deze keer niet. Het was geen ramp, het kostte drie minuutjes. Peanuts in een wedstrijd als de Dakar Rally. De echte grens hebben Tim en Tom nog niet gevonden. De auto gaf ook in deze lange (425 kilometer) en – door de regen van gisteren – zware etappe geen krimp.

Lees meer
Tim en Tom Coronel pakken de Dakar-draad weer op

Tim en Tom Coronel pakken de Dakar-draad weer op

In januari 2022 moesten Tim en Tom Coronel op de achtste dag van de Dakar Rally besluiten om de handdoek in de ring te gooien wegens een rugblessure bij Tim. Aan de vooravond van de Dakar 2023 hebben de broers de draad weer opgepakt. In de twee testrondes die ze reden in de buurt van het Sea Camp aan de Rode Zee, hadden ze de smaak al snel te pakken.

Lees meer

De nieuwe Jeep Avenger

Tijdens de 2022 Paris Motor Show heeft Jeep® Brand de compleet nieuwe Jeep Avenger onthuld, de eerste compleet elektrische batterij-auto (BEV). Vanaf de eerste dag ontworpen en gebouwd als een Jeep omvat de Avenger het Jeep DNA in een compacte SUV met een unieke combinatie van capaciteit, stijl, functionaliteit en technologie om aan de behoeften van klanten te kunnen voldoen.

Lees meer

4WD Travel Experience

Op 18 december 2022 organiseert 4WD Travel een 4WD Travel Experience dag. Iedereen die van off-roaden en off-road reizen houdt, is meer dan welkom op onze jaarlijkse ‘reunie’.

Lees meer

Toyota start ontwikkeling van waterstof-elektrisch prototype van Toyota Hilux

Toyota streeft onophoudelijk naar nieuwe, schone technologieën en mobiliteitsoplossingen in alle sectoren. In het Verenigd Koninkrijk wordt een nieuwe mogelijkheid onderzocht voor een waterstof-elektrisch aangedreven bedrijfswagen. Toyota Motor Manufacturing (VK) start nu de ontwikkeling van een waterstof-elektrisch aangedreven prototype van de iconische Toyota Hilux.

Lees meer

Erik en Anja van Loon gaan voor laatste voorbereiding op Dakar naar Dubai

Op donderdag 1 december gaan Erik en Anja van Loon van start in de Dubai International Baja, de laatste voorbereidende rally in aanloop naar Dakar 2023. Waar Erik en Sébastien Delaunay gaan voor de winst, wordt het voor Anja de eerste kennismaking met Dmytro Tsyro als navigator. Zowel Erik (203) als Anja (303) hebben startnummer 3 gekregen binnen hun klasse.

Lees meer

2023 Rezvani Vengence

Dit is de Vengence van het in Californië, USA, gevestigde Rezvani. Een opvallende SUV met drie zitrijen, een groot OLED display en veel leer. Voor de aandrijving hebben ze voor een 6.2 liter V8 uit de Cadillac Escalade gekozen.

Lees meer

Jaguar verrijkt uitrusting van dynamische E-PACE

Vanwege de grote populariteit van de R-Dynamic-uitvoeringen kiest Jaguar ervoor om voortaan alleen nog deze dynamische versies aan te bieden. Daarbij is er keuze uit drie uitvoeringen: R-Dynamic S, R-Dynamic SE en R-Dynamic HSE, waarbij de laatste alleen als P300e Electric Hybrid (PHEV) beschikbaar is.

Lees meer

Porsche 911 Dakar bewijst zich op gravel, zand en sneeuw

Porsche onthult tijdens de Los Angeles Auto Show op 16 november 2022 een wel heel bijzondere variant van de iconische 911: de 911 Dakar. Het is de eerste tweedeurs sportwagen met ongekende offroadcapaciteiten. De naam van deze nieuwe 911 is geïnspireerd door de speciaal aangepaste, vierwielaangedreven 911 waarmee Porsche in 1984 de rally Parijs-Dakar won.

Lees meer

Brabus P 900 Rocket Edition ‘One of Ten’

Op de Monaco Yacht Show in Monaco heeft Brabus een exclusieve high-performance pick-up later zien met 900 pk en een topsnelheid van 280 km/uur. De Brabus Widestar Rocket Edition weidebody kreeg 24 inch speciale wielen mee met koolstofvezel Aero-discs.

Lees meer

2023 Nissan Frontier

Nissan heeft haar US-pick-up voor 2023, de Frontier, een opknapbeurt gegeven. Nieuw is sowieso het Midnight Edition pakket.

Lees meer

Toyota FJ Cruiser Final Edition

Het is met de FJ Cruiser een beetje zoals met Heintje Davids: er komt weer een ‘final Edition’ van de FJ Cruiser! Al in 2014 werd het eind van de productie voor de VS aangekondigd. In Europa is ie nooit officieel geïmporteerd. Eind 2017 kwam er ook een ‘Final Edition’ in Japan, maar Toyota bleef de auto maken en verkopen voor het Midden-Oosten en met name voor Saoedi-Arabië.

Lees meer

MAX 3 6×6 van SVI

SVI Engineering, een Zuid-Afrikaanse specialist op het gebied van militaire voertuigen, heeft op het chassis van een J79 de MAX 3 gebouwd, een gepantserde 6×6 met een GVM tot 5.500 kg. SVI liet de auto op de Africa Aerospace and Defence Show 2022 zien.

Lees meer

Toyota RAV4 krijgt sportieve topuitvoering: RAV4 GR SPORT

Toyota breidt volgend jaar het gamma van de succesvolle Toyota RAV4 verder uit met een nieuwe sportieve topuitvoering. De RAV4 GR SPORT krijgt een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Vanaf de tweede helft van 2023 staat de RAV4 GR SPORT in Nederlandse Toyota-showrooms.

Lees meer

Op autosalon van Parijs onthult Jeep de geheel nieuwe en volledig elektrische Avenger

De compacte Avenger is het eerste model van Jeeps nieuwe gamma van volledig elektrische SUV’s met op de Europese markt afgestemde afmetingen. Het is ook het eerste nieuwe model in Jeeps wereldwijde elektrificatiestrategie. Jeep wil wereldwijd hét toonaangevende merk worden voor emissievrije SUV’s. De Avenger is vanaf het begin volledig als een echte Jeep ontworpen en ontwikkeld. De compacte SUV heeft dan ook nadrukkelijk het DNA van Jeep. De SUV biedt een unieke combinatie van (terrein)capaciteiten, stijl, functionaliteit en verfijnde technologie en speelt in op de behoeften van mensen die ook hoge eisen stellen aan connectiviteitsmogelijkheden.

Lees meer

4EVER TROPHY: wedergeboorte van een icoon

De Renault 4 is veel meer dan een auto. Het is een icoon waarvan ruim acht miljoen exemplaren in meer dan honderd landen verkocht zijn, die generaties overschrijdt en al zestig jaar te vinden is in alle lagen van de bevolking. Het is een multifunctionele auto die zowel in de stad als op landelijke wegen op zijn gemak is: voor op reis, er even tussenuit, voor transport, voor werk en nog veel meer. Hij is bescheiden en trendy, chic en populair en spreekt zowel mannen als vrouwen aan.

Lees meer

De Polestar 3: de SUV voor het elektrische tijdperk

“De Polestar 3 is een krachtige elektrische SUV die de zintuigen aanspreekt met een uitgesproken, Scandinavisch design en een uitstekende rijdynamiek”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “En met de introductie van dit nieuwe model breiden we ook ons productienetwerk uit in de Verenigde Staten. We zijn trots en verheugd om onze line-up te vergroten terwijl we onze snelle groei voortzetten.”

Lees meer

Verkoopstart van nieuwe uitvoeringen van de Mercedes-Benz GLC

De nieuwe Mercedes Benz GLC is trouw gebleven aan de succesvolle formule van moderne, sportieve luxe van Mercedes Benz. De volledig nieuw ontwikkelde modelserie biedt een fascinerende combinatie van design en technologie in combinatie met sportieve prestaties, comfort en wendbaarheid.

Lees meer

Smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen

Sinds de lancering van de nieuwe smart #1[1], afgelopen april in Berlijn, popelt de innovatieve EV-bouwer om de #1 de weg op te laten gaan. De eerste elektrische smart SUV in het middenklasse segment is binnenkort te bestellen. En wel in vier uitvoeringen: Pro+, Premium, Launch Edition en de BRABUS. Zo kunnen bestuurders de #1-uitvoering selecteren die het beste aansluit op hun individuele wensen en stijlvoorkeuren. Welke keuze ook wordt gemaakt, de smart #1 biedt hoogwaardige technologische innovaties en een optimale rijervaring.

Lees meer

Budel gaat Offroad!

Hou je van uitdaging, spektakel en ben je niet vies van een beetje modder?
Kom dan naar hét 4×4 evenement in Budel op 7, 8 en 9 oktober!

Lees meer

Onthulling nieuwe generatie Mitsubishi ASX

SUV X PHEV = ASX. Dat is de even eenvoudige als krachtige formule achter de nieuwe generatie ASX. Mitsubishi Motors Europe presenteerde deze veelbelovende nieuwkomer vandaag tijdens een online evenement.

Lees meer

Prijs nieuwe Nissan X-Trail start bij 48.390 euro

De Nissan X‑Trail is al ruim 20 jaar synoniem met avontuur voor het hele gezin. De vierde generatie van het icoon staat vanaf begin november bij de Nederlandse dealers. De gloednieuwe familie‑SUV combineert een robuust en modern design met comfort en flexibiliteit en is per direct te bestellen vanaf € 48.390,‑.

Lees meer

Defender 75th Edition viert 75 jaar Land Rover

Land Rover staat met de introductie van de New Defender 75th Edition op unieke wijze stil bij het 75-jarig jubileum van het merk. Het succesverhaal van Land Rover begon in 1948 met het debuut van de Series I op de AutoRAI in Amsterdam. De rest is geschiedenis. Land Rover levert de speciale 75th Edition in Nederland alleen als Defender 110 P400e Electric Hybrid (PHEV). Bestellen kan per direct.

Lees meer

Nieuwe Nissan X-Trail laat zich zien

Krachtig en modern design met geavanceerde technologie. De nieuwste toevoeging aan het geëlektrificeerde Nissan modellenaanbod laat zich vandaag zien in de vorm van de nieuwe, vierde generatie X‑Trail. Wereldwijd zijn al bijna zeven miljoen exemplaren van de X‑Trail verkocht en daarmee is het een van de populairste avontuurlijke gezinsauto’s ter wereld.

Lees meer

Evolutie voor Audi’s Dakar-strijder

Nadat de Audi RS Q e-tron afgelopen maart in Abu Dhabi zijn eerste woestijnrally won, staat nu de evolutieversie klaar. Het innovatieve prototype is ingrijpend verbeterd voor de Rallye du Maroc 2022, die als ultieme voorbereiding geldt voor de Dakar Rally 2023. De carrosserie is compleet nieuw en lichter, wat het totaalgewicht en zwaartepunt van de auto verlaagt. Ook de efficiency van de elektrische aandrijving is verder verbeterd. De RS Q e-tron heeft nu de toevoeging ‘E2’ in zijn naam gekregen; een knipoog naar de iconische Audi Sport quattro, de evo-versie van de legendarische Groep B rallyauto uit de jaren ‘80.

Lees meer

NIEUWE UITGAVE

AGENDA

maart

26mrtHele dagZomertijdrit van de LRCH

april

02apr10:12 's Morgens10:12 's MorgensTerreinrijden met Jeebee

08apr(apr 8)10:00 's Morgens10(apr 10)5:00 's MiddagsJeep weekend Böser Wolf (Dld)

09aprHele dagTerreinrijden met Jeebee.

21apr(apr 21)9:00 's Morgens30(apr 30)5:00 's MiddagsMorocco Desert Challenge

mei

13mei(mei 13)9:00 's Morgens14(mei 14)5:00 's MiddagsExtreme.E, electric Odyssey,

18mei9:00 's Morgens5:00 's MiddagsLRCH 35 jaar!

18mei9:00 's Morgens5:00 's MiddagsTerreinrijden met Jeebee

18meiHele dagTerreinrijden met Jeebee.