En zo ging ik naar Broekhuis Veenendaal. Daar vertelde ik hen m’n verhaal. Er werd direct enthousiast gereageerd en ze wilden er graag aan meewerken! En zo kwam het, dat misschien wel een hele grote droom voor mij in ver vulling ging: dat ik op pad kon.

Glimlach of glunder

Ik meldde me iets te vroeg bij Broekhuis, maar ik had er ook zo’n zin in (niet zo heel vreemd, denk ik). Ik meldde me, kreeg een kopje koffie aangeboden en de auto was bijna klaar! Uiteindelijk kreeg ik de sleutel en: ‘Heel veel plezier gewenst!’ Nou, dat zou wel gaan lukken, dacht ik!

Ben ik nou aan het glimlachen, of glunder ik van geluk? Kijk, in Nederland heeft de pick-up (4×4) nog een lange weg te gaan, maar je ziet ze wel steeds meer! En inmiddels kent iedereen wel de Dodge Ram en de Nissan Titan. Maar een Ford F-150? Dat is nog steeds best heel bijzonder en ik wist, dat menigeen jaloers op me was. Is het de naam? Ford staat, zeker als Amerikaan, bekend om zijn kracht en standvastigheid! En vandaag had ik het geluk even met ‘m te mogen spelen. Dat besloot ik dan ook te doen en ik glimlachte en glunderde en twinkelde tegelijk!

Opties.., opties…, opties…

Het is natuurlijk een 4×4 en ik kan zelf alles, wat ik ook maar wil, regelen. Dat is natuurlijk heel erg fijn
‘Mijn’ Ford is uiteraard een V8. Dus met de power zit het wel goed en met het geluid ook. En hij mag wel een automaat hebben, maar het is er wel één met een tientraps automaat! Maakt ‘m toch een soort van zuiniger. Ook zit er stoelverwarming in en hij heeft een groot touchscreen. Je kan het niet zo gek bedenken, of het zit er op. Het begint me een beetje te duizelen van de opties! En dan hebben we ‘t nog niet eens over de enorme ruimte, die erin zit! Je kan elkaar letterlijk achterna zitten in die wagen! Ik rijd met een klein beetje angstzweet weg; toch die grootte misschien? Maar dat verdwijnt al snel als sneeuw voor de zon. Dit is gewoon ultiem genieten! En dat ga ik dan ook echt doen.

Supercar

Laten we eerlijk zijn, lieve mensen. Het is natuurlijk wel een pick-up, vanouds een werkpaard, maar dat is nu niet meer te zien. Je moet er zeker een enorme voorliefde voor hebben en dan zal je de supercar er nog meer in zien, dan hij eigenlijk al is!
Wist je trouwens, dat de pick-up volgens de cijfers van Autorai op nummer twee staat van meest verkochte auto’s wereldwijd in 2019? Er rijden op dit moment maar liefst 1.070.234 stuks van de Ford F-150 rond. Dat zegt ook wel heel veel over de kracht van het model! Overigens staat de F-150 ook nog eens wereldwijd op één, als het gaat om meest verkochte pick-up. Kortom, overal scoort hij enorm goed en ik snap dat nu volkomen!

Eindconclusie

Ik moet eerlijk zijn, ik heb de hele tijd met de grootste grijns in de F-150 rondgereden en natuurlijk baal ik, dat het niet langer kan. En ja, ik weet, dat menigeen stikjaloers is geweest. Ik kan het niet voor jullie beschrijven, maar ik rijd niet elke dag zo’n fantastische ‘monster’. Ik kan er wel uren over schrijven, maar dan wordt de column veel te lang en dat is ook niet de bedoeling. Maar als je voor een echte pick-up wilt gaan en met een grote grijns wilt rondkarren, elke dag weer, dan kan je maar één ding doen en dat is voor de F-150 gaan! Overigens: hij is gewoon te koop! Dus, wie weet, is hij binnenkort van jou? Ik heb in ieder geval genoten en zeg grote dank aan Broekhuis Veenendaal voor deze fantastische ervaring!

Jantine voor 4WD Magazine.

Ford F-150Ford F-150Ford F-150