• ‘Juup……, we gaan!’

  ‘Juup……, we gaan!’

  We hoeven maar één keer…, één keer is genoeg. Dat moeten we echt meemaken met zo’n Jeep door de woestijn karren! Dat beloofden de buurmannen Martijn van de Broek en Juup Willems uit het Brabantse Bladel 8 jaar elkaar geleden.

  lees meer
 • Vernieuwde Toyota Hilux getest door Fernando Alonso

  Vernieuwde Toyota Hilux getest door Fernando Alonso

  Voormalig Formule 1-coureur Fernando Alonso en navigator Marc Coma kregen tijdens hun rallytraining voor de Dakar Rally 2020 de unieke mogelijkheid om alvast een preproductiemodel van de vernieuwde Toyota Hilux te testen. Het Spaanse duo in dienst van Toyota GAZOO Racing nam begin dit jaar met een rallyversie van de Toyota Hilux voor het eerst deel aan de Dakar Rally, die bekendstaat als de zwaarste rally wereldwijd.

  lees meer
 • ‘We Sabertooth it….’

  ‘We Sabertooth it….’

  Een kleine vijftien kilometer ten zuiden van ‘The Palm’ in Dubai bevindt zich Dubai Motorcity, een Auto- en Motorsport Themapark met een circuit van 5,39 km lengte, waar onder andere sinds 2006 elk jaar de ‘24 uur van Dubai’ wordt gereden. Het park ligt aan de rand van de stad, waar de duinen beginnen.

  lees meer
 • Off-road rally Roompot Baja Borger verplaatst naar 2021

  Off-road rally Roompot Baja Borger verplaatst naar 2021

  De grootste offroad rally van Nederland, de Roompot Baja Borger, is verplaatst naar 5-6-7 november 2021. De voorbereidingen voor de rally waren al in volle gang totdat de corona crisis uitbrak.

  lees meer
 • Van DubbelSpoor naar Suzi’s Place Racing Team

  Van DubbelSpoor naar Suzi’s Place Racing Team

  Als je wilt kijken, hoe ‘DubbelSpoor’ in het Suzi’s Place Racing Team is geïntegreerd, gaan we eerst terug naar het jaar 1990. In dat jaar leerde Jeffrey Spoor namelijk zijn vrouw Annette (nu ook Spoor en dus DubbelSpoor) kennen.

  lees meer
 • Toyota GAZOO Racing Europe GmbH nieuwe naam

  Toyota GAZOO Racing Europe GmbH nieuwe naam

  Toyota heeft aangekondigd dat het de naam van zijn Europese Research & Development-afdeling in Keulen, Duitsland wijzigt van Toyota Motorsport GmbH (TMG) naar Toyota GAZOO Racing Europe GmbH (TGR-E).

  lees meer
 • Op bezoek bij Nissan Navara Red-Lined

  Op bezoek bij Nissan Navara Red-Lined

  De laatste jaren zien we ze steeds vaker tijdens de diverse rally-raids: pick-ups. Op het eerste gezicht lijken ze uiterlijk veel op elkaar, maar daar houdt de vergelijking wel mee op. Veel van die pick-ups zijn geprepareerde serieproductie modellen.

  lees meer
 • Daklapack Rallysport: ‘Rally rijden is our Way of Life…’

  Daklapack Rallysport: ‘Rally rijden is our Way of Life…’

  Daklapack Rallysport is sinds 2015 actief in de Nederlandse en Europese off-road racing wereld. Sinds juli 2019 wordt er in een Red-Lined VK50 Nissan Navara geracet. We spreken Dave Klaassen en Tessa Rooth over hun passie. ‘It’s a way of life’ zegt Dave, die in zijn dagelijks leven CEO is van DaklaPack Group. Daklapack, dat in Lelystad is gevestigd, bedenkt, ontwikkelt en produceert oplossingen voor verpakkings- en verzendvraagstukken.

  lees meer
 • Nitto King of Hammers 2020

  Nitto King of Hammers 2020

  Het begon allemaal heel bescheiden een paar jaar geleden, maar intussen behoren zelfs de ondersteunende evenementen van de King of Hammers tot de meest prestigieuze, zwaarste en grootste. Van de UTV race (Utility Task Vehicles) met meer dan 130 inschrijvingen, de erg competitieve Everyman Challenge met Legends en Stock Classes, tot de ‘mini’ Baja voor 1.000 pk desert racers voor de winnaar, waarvan een cheque ter waarde van 100.000 dollar lag te wachten. Maar meer dan de grootte van de wedstrijd en het moeilijke parcours van de race zelf was het nauwelijks mogelijk om het spannender te maken.

  lees meer
 • Deelname… de Rallye Breslau Extreme

  Deelname… de Rallye Breslau Extreme

  Dit jaar is het definitief. Jip gaat in juni samen met zijn bijrijder Jos de Breslau Rallye Extreme rijden!

  lees meer
 • Uitgebreid verslag 42ste Dakar Rally

  Uitgebreid verslag 42ste Dakar Rally

  De 2020 Dakar Rally was de eerste, die in het Koninkrijk Saoedi-Arabië werd gehouden en die zich ontwikkelde tot een race tussen de drie ‘azen’: Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel (beiden Bahrain MINI John Cooper Works Buggy) en Nasser Al-Attiyah in een Toyota Gazoo Hilux.

  lees meer
 • Jerry van Langen en Bas Jongejan: ‘Als het maar een Toyota is…’

  Jerry van Langen en Bas Jongejan: ‘Als het maar een Toyota is…’

  ‘Zijn jullie met vakantie’, klinkt het vragend lachend, als we de showroom van Autobedrijf van Langen betreden. Op zich geen eens een vreemde vraag….

  lees meer
 • Beste Dakar ooit voor Tim en Tom Coronel

  Beste Dakar ooit voor Tim en Tom Coronel

  Na twee weken afzien konden de gebroeders Coronel elkaar op vrijdag juichend in de armen vallen: de Dakar-missie van 2020 is volbracht. En dat niet alleen: het duo bereikte met de 27e plaats in de eindrangschikking het beste resultaat ooit.

  lees meer
 • Van Loon is blij met finish in Dakar 2020

  De laatste etappe zit erop! Erik van Loon en Sébastien Delaunay eindigen de rally met de 13e tijd op 7 minuten van Al Attiyah, ondanks een klapband. Sainz wint de rally, Van Loon wordt 26e. In de tweede week laten Van Loon en Delaunay hun potentie zien, ze zijn blij dat ze aan de finish zijn.

  lees meer
 • Tijdsverlies op voorlaatste etappe in de duinen voor Van Loon

  Tijdsverlies op voorlaatste etappe in de duinen voor Van Loon

  Erik van Loon en Sébastien Delaunay starten het tweede gedeelte van de marathonetappe met een te lage bandenspanning. In het laatste gedeelte worden zij aangereden door de Mini van Terranova, nadat de auto niet wil starten. Na een spoedreparatie aan de Toyota Hilux kunnen zij verder en komen met 47 minuten tijdsverlies aan de finish. Desondanks is Van Loon wel tevreden.

  lees meer
 • Bernhard ten Brinke valt aan in duinen en klimt naar zesde plaats

  Bernhard ten Brinke valt aan in duinen en klimt naar zesde plaats

  In de zwaarste duinenetappe van de Dakar Rally 2020 kozen Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul vol de aanval in hun Toyota Hilux. Na 379 kilometer pushen hoefde de Toyota-equipe uit de lage landen alleen drie Dakar winnaars voor zich te dulden. Het bracht een vierde plaats in het dagklassement én een stijging in het algemeen klassement: van zeven naar plaats 6!

  lees meer
 • Koprol voor Tim en Tom Coronel

  Koprol voor Tim en Tom Coronel

  Voor de derde opeenvolgende dag zijn Tim en Tom Coronel niet ongeschonden uit de Dakar-etappe gekomen. In de ingekorte tiende proef maakte het duo met de Beast 3.0 een aardige koprol. Vanwege een enorme zandstorm werd de etappe voortijdig afgevlagd en konden de deelnemers via de openbare weg richting bivak.

  lees meer
 • Stam doet rustig aan in marathonetappe

  Stam doet rustig aan in marathonetappe

  Dat Teun Stam – opnieuw – eerder aan de finish was dan Formule 1-superster Fernando Alonso en voormalig Dakar-winnaar Nani Roma, zegt wel genoeg over de tiende etappe van de Dakar 2020. Er gebeurde zoveel in het eerste deel van de proef dat de organisatie besloot het tweede deel te cancellen met het oog op de veiligheid. Stam kwam als vijftigste op een uurtje achterstand aan de vervroegde finish.

  lees meer
 • Bernhard ten Brinke overleeft gevaarlijke marathonetappe

  Bernhard ten Brinke overleeft gevaarlijke marathonetappe

  Hevige winden en slecht zicht teisterden vandaag de deelnemers aan de Dakar Rally. Uit veiligheidsoverwegingen besloot de organisatie om de tiende etappe in te korten. “Een goede beslissing”, vindt Bernhard ten Brinke. “In combinatie met de gemene duinen was het echt gevaarlijk vandaag.” De Toyota-coureur nam met navigator Tom Colsoul geen grote risico’s in het eerste deel van de marathonetappe en finishte op een keurige zesde positie en blijft zo zevende algemeen.

  lees meer
 • Topresultaat marathonetappe voor Van Loon

  Topresultaat marathonetappe voor Van Loon

  Het eerste gedeelte van de marathonetappe is erg moeilijk. De navigatie is van een hoog niveau en een foutje is zeer kostbaar. Dankzij de monteurs, die de auto in topconditie hebben gemaakt, Sébastien Delaunay, die foutloos navigeert, en het rijden met het hoofd, behaalt Erik van Loon het resultaat waar hij zeer tevreden mee is.

  lees meer
 • Tim en Tom Coronel met gebroken rollbar naar de finish

  Tim en Tom Coronel met gebroken rollbar naar de finish

  De negende etappe van de Dakar Rally 2020 stond in het teken van stenen en stof. Met name het eerste gedeelte van de proef was een stevige aanslag op het materiaal. Tim en Tom Coronel kwamen niet geheel ongeschonden uit de strijd maar waren opnieuw mooi op tijd binnen.

  lees meer
 • Het karretje van Stam op sleeptouw over de finish

  Het karretje van Stam op sleeptouw over de finish

  Het moet een bijzonder zicht geweest zijn: eerst de truck van Ed Wigman, dan de truck van Martin van den Brink en dan het karretje van Teun Stam als derde op sleeptouw. Het was niet hoe Stam de negende etappe had willen afsluiten, maar het was de realiteit om in het bivak van Haradh aan te komen. Daar bleek binnen vijf minuten dat een los gerammeld contactje de schuldige was.

  lees meer
 • Bernhard ten Brinke strategisch naar zevende plek algemeen

  Bernhard ten Brinke strategisch naar zevende plek algemeen

  Opnieuw een sterke dag voor Toyota-coureurs Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul tijdens de negende etappe van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. De special stage over 410 kilometer van Wadi Al Dawasir naar Haradh brengt een sterke zevende plaats, op 8:30 min. van dagwinnaar Stéphane Peterhansel. In het algemeen klassement stijgt de equipe van Toyota Gazoo Racing één positie: van de achtste naar de zevende plaats. “We hebben vandaag met verstand gereden.”

  lees meer
 • Slechte dag voor Van Loon door lekke banden en stof

  Slechte dag voor Van Loon door lekke banden en stof

  Na het goede resultaat van gisteren beginnen Erik van Loon en Sébastien Delaunay als achtste aan de etappe. Die etappe is zeer snel met verschillende ondergronden met veel stenen.

  lees meer
 • Van Loon verrast zichzelf met achtste tijd

  Van Loon verrast zichzelf met achtste tijd

  De achtste etappe brengt Erik van Loon en Sébastien Delaunay de achtste tijd. Aangezien er geen sporen van de motoren zijn, is het moeilijk qua navigatie. Delaunay maakt geen fouten, enkele kilometers voor het eind krijgt Van Loon opnieuw een klapband die hem een minuutje kost.

  lees meer
 • Bernard ten Brinke besluit zware proef met prima klassering

  Bernard ten Brinke besluit zware proef met prima klassering

  In hun Toyota Hilux reden Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul een groot deel van de achtste Dakar etappe samen met de snelste 4 coureurs van het autoklassement. Hoewel onderweg geplaagd door kleine problemen, finishte de Toyota-equipe de special over 477 km op een goede zevende plaats, op 10min19 van dagwinnaar Mathieu Serradori. “We zijn tevreden met P7. Dit was vandaag het maximaal haalbare.”

  lees meer
 • Tim en Tom Coronel solide door gitzwarte Dakar-etappe

  Tim en Tom Coronel solide door gitzwarte Dakar-etappe

  Tim en Tom Coronel zijn solide begonnen aan de tweede week van de Dakar Rally 2020. De etappe gaat echter de boeken in als een zwarte dag: motorrijder Paulo Goncalves kwam door een hartstilstand om het leven.

  lees meer
 • Van Loon rijdt probleemloos naar de twaalfde tijd

  Van Loon rijdt probleemloos naar de twaalfde tijd

  Op de langste etappe van Dakar 2020 rijden Erik van Loon en Sébastien Delaunay tussen de tiende en dertiende tijd. In een secondenstrijd met Roma, Prokop en Zala wordt het duo twaalfde op twintig minuten van Carlos Sainz, die de etappe wint.

  lees meer
 • Bernhard ten Brinke imponeert na rustdag

  Bernhard ten Brinke imponeert na rustdag

  Een groot deel van de zevende Dakar etappe lagen de snelheden boven de 170 kilometer per uur. Onder deze zware omstandigheden leverden Toyota fabriekscoureurs Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul een topprestatie door als 4e te finishen, op minder dan 3 minuten van dagwinnaar Carlos Sainz. In het algemeen klassement klimt het Nederlands/Belgische duo van de 8e naar de 7e plaats.

  lees meer
 • Harde werken monteurs wordt beloond met elfde tijd

  Harde werken monteurs wordt beloond met elfde tijd

  In twee nachten tijd hebben de monteurs van Erik van Loon en Sébastien Delaunay nauwelijks hun bed gezien. De Toyota Hilux staat er vanochtend weer top bij en Van Loon weet wat hem te wachten staat: zand, duinen en stof.

  lees meer
X