[vc_row][vc_column][vc_column_text]Met veertien etappes was Dakar 2023 een van de zwaarste in de recente geschiedenis. Al-Attiyah en Baumel pakten de leiding in de derde etappe van de rally en stonden die niet meer af. De equipe Al-Attiyah en Baumel won de Dakar Rally al twee keer eerder voor Toyota, in 2022 en in 2019. In totaal heeft Al-Attiyah de rally al vijf keer gewonnen en Baumel vier keer.

  • Eerste plek in algemeen klassement voor Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel in GR DKR Hilux T1+
  • Vierde plaats voor Giniel de Villiers en Dennis Murphy, vijfde plek voor Henk Lategan en Brett Cummings
  • Nasser Al-Attiyah verdedigt titel met succes
  • Viermaal Toyota Hilux T1+ in top 5 van eindklassement

Toyota domineerde de Dakar 2023. De fabrieksauto’s eindigden niet alleen als eerste, maar ook als vierde (De Villiers-Murphy) en vijfde (Lategan-Cummings) in het algemeen klassement. De privé ingeschreven Toyota Hilux T1+ met de jonge Braziliaan Lucas Moraes en Timo Gottschalk verraste met de derde plaats in de eindrangschikking.

Voor het World Rally-Raid Championship 2023, waarvan de Dakar Rally het eerste evenement is, verzamelden Al-Attiyah en Baumel 85 punten en liggen daarmee twee punten achter de leiders in het kampioenschap. Toyota is eveneens tweede in het merkenklassement en ligt slechts één punt achter de leider. De volgende rally-raid is de Abu Dhabi Desert Challenge in de laatste week van februari.

Glyn Hall, TGR Dakar Team Principal is dankbaar en trots: “Wat een dag voor ons hele team! De Dakar winnen is al gedenkwaardig, maar twee keer achter elkaar is echt uitzonderlijk. Dank aan alle leden van ons team, aan onze sponsors en natuurlijk aan de coureurs en navigatoren, die een geweldig resultaat hebben bereikt. Ik ben trots op de Toyota GR DKR Hilux T1+, die bewezen heeft dat de auto betrouwbaar en duurzaam genoeg is om de zwaarste rally ter wereld niet een keer maar zelfs twee keer op rij te winnen.”

Nasser Al-Attiyah deelt de emoties van Glyn Hall: “Wat een geweldig gevoel! Ik moet zo veel mensen bedanken, om te beginnen alle leden van ons team. Het waren twee zware weken in de Dakar Rally, maar dat we op deze manier onze titel hebben verdedigd en opnieuw hebben gewonnen, is fantastisch! Ik ben echt heel trots op onze Toyota GR DKR Hilux T1+ en dat ik de rally nu drie keer met TOYOTA GAZOO Racing en Mathieu Baumel heb gewonnen is echt heel bijzonder.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”35458,35459,35460,35461″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]