Aanstaande zondag start de Abu Dhabi Desert Challenge, de tweede ronde van het wereldkampioenschap. Voor Anja van Loon wordt het de hereniging met de Can-Am van South Racing, maar ze maakt ook haar eerste kilometers met haar nieuwe navigator Floor Maten. Erik van Loon start daarentegen met zijn vertrouwde navigator, Sébastien Delaunay, en rijdt ook met een Can-Am van het Duitse South Racing. Voor beiden dus een verandering ten opzichte van de Dakar Rally.

“Ik heb heel veel zin in de eerste officiële kilometers met Floor,” vertelt Anja. “Het is inmiddels bekend dat ik de Dakar ga rijden in een truck met een volledig vrouwelijke crew. Floor gaat navigeren, dus het is belangrijk om samen veel kilometers te maken en elkaar te leren kennen. We hebben na de Dakar al wel wat samen gedaan, zo zijn we gaan ijsrijden in Finland. In competitie rijden is toch heel anders, dus ik kijk er naar uit. De monteur in de truck wordt Suzanne Peek en daar gaan we ook zeker nog mee rijden voor de Dakar. Je mag alleen niet overal met een truck rijden, dus het is fijn dat we hier met een SSV toch aan de Dakar-voorbereiding te kunnen werken.”

Erik kijkt ook uit naar de rally in Abu Dhabi met de Can-Am. “Vorig jaar heb ik best wat gereden met deze buggy en het is een hele leuke auto. Sébastien en ik wonnen de Baja van Italië, maar de concurrentie heeft meer kilometers in deze categorie gereden dan ik sindsdien. De volledige top staat aan de start hier, dus ik ga mezelf meten met de beste in de T3-klasse. Ik heb er heel erg veel zin in en ik hoop op een leuke rally samen met Séb.”

De Abu Dhabi Desert Challenge start op zaterdag 25 februari met de keuringen en de tests. Op zondag vindt de officiële startceremonie plaats en aansluitend de proloog. Op maandag wordt de eerste etappe verreden. De rally duurt tot en met vrijdag 3 maart. De rally is te volgen via www.abudhabidesertchallenge.com.