Tekst loopt door onder de video.

De Eurol Specialty racinglijn bestaat uit de 0W-40 en 10W-60 motorolie, de 75W-90 en 75W-140 transmissieolie, ATF olie, remvloeistof en homokineetvet en is verkrijgbaar in verschillende verpakkingsvarianten.

Minder slijtage, betere prestaties

Bart van Hoorn, Business Manager Eurol Specialty Lubricants over de resultaten: “We hebben onze unieke SYNGIS Technology toegepast in smeermiddelen voor de race- en rallysport. De afgelopen maanden zijn onze producten uitvoerig getest bij toonaangevende racingteams in verschillende autosportdisciplines. De resultaten zijn opzienbarend. Uit alle data blijkt dat Eurol Specialty racingproducten zorgen voor beduidend lagere bedrijfstemperaturen, meer vermogen en hogere snelheden in vergelijking met racing smeermiddelen van andere merken. Door het verminderen van de slijtage tot in enkele gevallen met 80% wordt de levensduur van materieel verlengd, wat bij een duurrace zoals een 24-uurs race of de Dakar Rally van groot belang is. De Eurol Specialty racinglijn vergroot de kans om zonder mechanische problemen de finish te halen. Een bijkomend voordeel is kostenbesparing, omdat onderdelen langer meegaan.”

Goedgekeurd door topteams

Bij de ontwikkeling en het testen van de Eurol Specialty racinglijn zijn diverse topteams betrokken die uitkomen in verschillende internationale disciplines van de autosport zoals de TCR-Series, WTCR, NASCAR series, autocross, rallysport en de Dakar Rally.

Eén van deze teams is het TOYOTA GAZOO Racing Dakar fabrieksteam. Coureur Nasser Al-Attiyah werd in de 2021 Dakar editie tweede in het algemeen klassement en won bovendien zes etappes. Glyn Hall, directeur van de Dakar divisie van TOYOTA GAZOO Racing: “Tijdens de Dakar Rally 2021 gebruikten we verschillende Eurol Specialty racingproducten. We zagen geen noemenswaardige slijtage, ondanks dat dit een extreem zware Dakar was. Dat is echt goed nieuws!”

Ook François Verbist, Team Manager van Comtoyou Racing is enthousiast: “We hebben de Eurol Specialty racinglijn gebruikt in de Audi RS 3 van Tom Coronel in de WTCR wedstrijden. We zagen in de data van de motor en versnellingsbak duidelijk een verschil met andere racingproducten; lagere temperaturen, minder wrijving en een betere performance. Dit is wat we nodig hebben!”

 Technology uit de heavy duty sector

Bart van Hoorn over het ontstaan en de ontwikkeling van de racinglijn: “We begonnen zes jaar geleden met de ontwikkeling van Eurol Specialty smeermiddelen. Het doel was om klanten vanuit onze expertise de beste smeeroplossingen te bieden die er bestaan. Hiervoor hebben we onze eigen SYNGIS Technology ontwikkeld. Bij deze technologie versterken smerende en beschermende eigenschappen elkaar maximaal. Onze focus ligt voornamelijk op de heavy duty markten zoals offshore, grondverzet, agri en industrie. In deze zware omstandigheden wordt immers het uiterste van onze smeermiddelen gevraagd. Onze smeermiddelen zorgen daar voor minder slijtage, betere prestaties en kostenbesparing. Dit hebben we inmiddels veelvuldig in de praktijk bewezen.”

Volgens Van Hoorn hebben de heavy duty sector en de racewereld veel overeenkomsten. In beide werelden gaat het om optimaal presteren in de meest extreme omstandigheden. “We hebben natuurlijk al de nodige ervaring in de Dakar Rally, waar we al jaren veel producten testen en ontwikkelen. Vanuit die kennis en ervaring hebben we een racinglijn ontwikkeld die ‘next level’ is.”

De Eurol Specialty racinglijn is verkrijgbaar bij Eurol Specialty Dealers en een aantal geselecteerde bedrijven die actief zijn in de rally- en racewereld. Kijk voor meer informatie over het assortiment, verpakkingen en verkrijgbaarheid, op www.eurol.com/racing.

Tekst loopt door onder afbeelding.

EurolOver Eurol
Eurol is de enige Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en technische vloeistoffen en is actief in meer dan 80 landen. Als totaalleverancier heeft Eurol een full-service benadering met een compleet productportfolio smeermiddelen, additieven, reinigings- en onderhoudsproducten en technische vloeistoffen. Eurol bedient daarmee uiteenlopende segmenten zoals de automotive, transport, tweewieler- en motorfietsmarkt, agri, grondverzet, industrie en scheepvaart. Eurol producten dragen de goedkeuringen van vooraanstaande motorvoertuigfabrikanten. Het gebruik van Eurol producten in de motor- en autosport, waaronder de Dakar Rally, is het ultieme bewijs voor de premium kwaliteit. In deze zware tak van sport zijn ook de speciaal smeermiddelen Specialty Lubricants met Eurol SYNGIS Technology ontstaan. Deze technologie zorgt dat smerende en beschermende eigenschappen elkaar maximaal versterken onder extreme omstandigheden, met kostenbesparing en meer efficiency als gevolg. Alle Eurol producten worden geproduceerd met de ‘Quality is in our nature’ belofte als uitgangspunt. Eurol medewerkers zetten zich met passie in om voertuigen en machines de perfecte smering te geven onder alle omstandigheden.