Je staat dan ook voor verschillende keuzes bij het afsluiten hiervan. Zo moet je rekening houden met verschillende soorten dekkingen en natuurlijk ook met de risico’s. Hoeveel eigen risico wil je nemen en wil je wel of niet gebruik maken van een aanvullende verzekering? Wij geven je in dit artikel de beste tips zodat jij verstandig een autoverzekering kunt afsluiten.

Tip 1) Kies voor een juiste dekking
Wanneer je een auto koopt moet je altijd bij de verzekering de wettelijke minimale WA Dekking hebben. Als jij dan een ongeluk veroorzaakt en anderen hebben schade, dan moet de verzekeraar deze schade betalen. Zeker op het moment dat je toch al een wat oudere auto hebt is een standaard WA dekking voldoende. Wanneer je echter een nieuwe of vrij nieuwe auto hebt gekocht kun je beter kiezen voor WA+ of WA+ volledige casco. Beide partijen zijn dan verzekerd en je hoeft zelf (zeer weinig) tot niks te betalen.

Tip 2) Houd altijd rekening met het eigen risico
Op het moment dat er een schade ontstaat is er een deel van de schade dat je zelf moet betalen. Dit deel heet het eigen risico en moet je zelf betalen. Dit bedrag verschilt echt per verzekeraar. Wanneer je een hoger eigen risico wilt hebben hoef je vaak minder te betalen voor je premie. Je betaalt dan immers het eerste deel van de schade zelf. Wanneer je echter zelf zo min als mogelijk wilt betalen is het aan te raden het eigen risico zo ver als mogelijk naar beneden te stellen. Houd er wel rekening mee dat e premie dan weer hoger word. Let hier dus altijd goed op bij een autoverzekering vergelijken. Zowel de prijs, als de voorwaarden zijn van belang bij het eigen risico.

Tip 3) Houd rekening met schade in het buitenland
Wanneer je wel eens op vakantie gaat met de auto naar het buitenland of van plan bent om dit binnenkort te doen, dan is het belangrijk om goed de dekking te controleren. Bij het afsluiten van een autoverzekering is het dan ook belangrijk om te controleren wat de voorwaarden per land zijn. Vaak is de auto wel verzekerd, maar het kan zo zijn dat bij pech er bijvoorbeeld wel degelijk hogere tarieven worden gerekend. Houd hier goed rekening mee tijdens het afsluiten van een autoverzekering. De informatie hierover is vaak te vinden op de groen kaart van de verzekeraar. Lees hierbij ook de voorwaarden goed door!