“De ENYAQ iV is het eerste serieproductiemodel van ŠKODA dat vanaf de basis als compleet elektrische auto is ontworpen en ontwikkeld,” verklaart Michael Oeljeklaus, bestuurslid van ŠKODA voor productie en logistiek: “Dat betekent dat onze nieuwe SUV hele andere eisen stelt aan het productieproces en de te doorlopen productiestadia dan modellen met een verbrandingsmotor. Dat komt ook tot uiting in de uitgebreide voorbereidingen en de aanpassingen die we afgelopen zomer in onze fabriek in Mladá Boleslav hebben doorgevoerd.”

ŠKODA heeft € 32 miljoen in zijn hoofdfabriek in Mladá Boleslav geïnvesteerd om de productie van MEB- en MQB-modellen op dezelfde productielijn mogelijk te maken. Op termijn gaat het merk hier dagelijks zo’n 350 exemplaren van de ENYAQ iV bouwen, naast de OCTAVIA en KAROQ.

Volop keuze

De ŠKODA ENYAQ iV wordt leverbaar met drie accu- en vijf prestatievarianten. In de twee krachtigste versies werkt een tweede elektromotor op de vooras samen met de achterste elektromotor. Afhankelijk van het accupakket bedraagt de elektrische actieradius zelfs 536 kilometer** (WLTP). De ENYAQ iV is naar eigen wens samen te stellen in vijf simpele stappen, te beginnen met de keuze voor het accupakket. Aansluitend kiest de klant de interieurstijl, de velgen, de gewenste optiepakketten en eventueel nog individuele opties. Het resultaat is altijd een ENYAQ iV op maat.

De ENYAQ iV 60 is in ons land inmiddels te bestellen vanaf € 39.990* inclusief een 132 kW sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket, goed voor een actieradius van 390 kilometer**. Als ENYAQ iV 80 is de elektrische SUV er vanaf € 46.990*, voorzien van een 150 kW elektromotor, een accupakket van 77 kWh en een range van 510 kilometer**. Begin 2021 wordt het ENYAQ iV-gamma verder uitgebreid met de beschikbaarheid van de ENYAQ iV 50, voorzien van een 109 kW elektromotor en een range van 340 kilometer**. Ook is dan de vierwielaangedreven ENYAQ iV 80 met de 195 kW sterke unit te bestellen. In de tweede helft van 2021 volgt vervolgens het absolute topmodel in het programma: de ENYAQ iV vRS, inclusief een 225 kW sterke elektromotor.

De levering van de ENYAQ iV-modellen start in het voorjaar van 2021. Vanaf dat moment kan er ook een proefrit worden gemaakt bij de dealer. Elke ENYAQ iV wordt standaard geleverd met twee jaar fabrieksgarantie, tot 6 jaar onderhoud en 8 jaar garantie op de accu (max. 160.000 km).

ENYAQ iV Roadshow doet Nederland aan

Vooruitlopend op de officiële marktintroductie van de ENYAQ iV – begin volgend jaar – konden zo’n 6.500 geïnteresseerde Nederlandse prospects recent al kennismaken met ŠKODA’s eerste elektrische SUV. Tussen 29 september en 18 oktober reisde de ŠKODA ENYAQ iV Roadshow door ons land, om geïnteresseerde kopers bij 25 ŠKODA-dealers én de ŠTORE in Haarlem al een eerste exclusieve ‘sneak preview’ te bieden.

– persbericht