banner

ŠKODA blikt met designschetsen vooruit op ENYAQ COUPÉ iV

ŠKODA blikt met designschetsen vooruit op ENYAQ COUPÉ iV

ŠKODA heeft de eerste officiële designschetsen van de ENYAQ COUPÉ iV de wereld ingestuurd. De coupéversie van de elektrische ENYAQ iV krijgt extra stijlvolle looks en verder aangescherpte aerodynamica, waardoor hij op een acculading nog verder komt. De schetsen laten onder andere een stijlvol aflopende daklijn zien, evenals een scherpe spoilerrand aan de achterzijde en dorpels in carrosseriekleur. Op 31 januari beleeft de ENYAQ COUPÉ iV in Praag zijn wereldpremière.

Met de ENYAQ COUPÉ iV breidt ŠKODA zijn eerste elektrische modelserie op basis van het modulaire elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep verder uit met een aantrekkelijke, nieuwe coupévariant van de ENYAQ iV. De dynamische vierdeurs coupé is voorzien van dorpels in koetswerkkleur en grote wielen. Daarnaast verleent het nieuwe daklijndesign de ENYAQ COUPÉ iV een nog eleganter voorkomen. Vanaf de B-stijl loopt het dak vloeiend af richting de achterzijde, om daar naadloos over te lopen in de achterklep. De lijn eindigt in een scherp getekende spoilerrand, waaronder de ŠKODA-merknaam in losse letters te zien is, geflankeerd door de voor het merk bekende, C-vormige lichtunits.

Het front van de ENYAQ COUPÉ iV onderscheidt zich door een grote, opvallende ŠKODA-grille en smalle, scherp getrokken koplampen; een combinatie die de breedte van de auto extra aanzet. Op de schetsen is ook de nieuw ontworpen, sportief gelijnde voorbumper te zien.

De ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV laat zich voor het eerst aan het publiek zien tijdens de digitale wereldpremière in Praag, op 31 januari aanstaande.

– Persbericht

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X