Extra interessant voor particuliere rijders: de luxe Kia EV6 Air met SEPP-subsidie

Sinds 3 januari van dit jaar maakt de overheid het overstappen op een elektrische auto voor particulieren nog aantrekkelijker met een SEPP-subsidie van € 3.350,-. De Kia EV6 Air 58kWh komt hiervoor in aanmerking. Een rijk uitgeruste EV6, met een actieradius tot 394 kilometer** (WLTP), een ultrasnelle laadcapaciteit én 7 jaar garantie is inclusief deze subsidie al vanaf € 41.245,-* te rijden. EV6-rijders die liever private leasen dan kopen, kunnen de subsidie, onder bepaalde voorwaarden, ook in maandelijkse termijnen laten uitbetalen. De Air is beschikbaar vanaf € 579,- per maand en met subsidie is dat de eerste 48 maanden zelfs vanaf € 510,- per maand.

Air is de nieuwe naam van het eerste uitvoeringsniveau van de EV6. De zeer rijke standaarduitrusting van deze versie bestaat onder meer uit de dual curved 12.3” displays, een geavanceerd navigatiesysteem met Kia Connect en Live Services, een smart key, snelwegassistentie, autonome noodremassistentie, intelligente snelheidsbordenherkenning en dual zone climate control. Ook standaard zijn luxe features zoals parkeersensoren rondom, DAB+ audio, 5 USB-aansluitingen, een achteruitrijcamera, stoelverwarming vóór en stuurwielverwarming. De EV6 Air valt op met zijn 19” lichtmetalen velgen, LED-verlichting vóór en achter en privacy glass. Hij wordt standaard geleverd in Runway Red metallic, en is tegen meerprijs verkrijgbaar in 9 andere kleuren.

EV6 Plus nu ook met 58 kWh

Eveneens nieuw is de EV6 Plus 58 kWh. Deze zeer luxe Plus, die tot voorheen alleen met een 77 kWh-accu verkrijgbaar was, is onder meer voorzien van vegan lederen bekleding, stoel-verwarming en ventilatie vóór, stoelverwarming achter en ambient lighting. De relax voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en de bestuurdersstoel is voorzien van een geheugenfunctie. Andere opvallende standaardfeatures zijn het Meridian® Premium Sound System met 14 speakers en Active Sound Design, automatische flush-portiergrepen en de slimme automatische achterklep. Ook op het gebied van laden en bereik gaat deze Plus uitvoering letterlijk een stap verder, met een warmtepomp en V2L (Vehicle-2-Load) waarmee hij andere apparaten of auto’s kan laden. De nieuwe Kia EV6 Plus 58 kWh heeft een vanafprijs van € 48.595,-**.

Veelgevraagde nieuwe opties voor Plus en GT-Line

De standaard al zeer rijk uitgeruste Plus en nóg luxere GT-Line laten weinig te wensen over. Kia heeft het aantal optiemogelijkheden echter uitgebreid met opties waar veel vraag naar is. Zo is de Plus nu ook te bestellen met 20” lichtmetalen velgen (€ 500,-) of een Advanced pakket (€ 1.400,-) dat bestaat uit 20” lichtmetaal en een groot glazen schuif-/kanteldak, dat standaard is op de GT-Line. De GT-Line met voorwielaandrijving is nu ook te bestellen met 20” wielen (standaard op de GT-Line AWD).

De nieuwe opties en versies, inclusief de EV6 Air die in aanmerking komt voor de SEPP-subsidie, zijn vanaf nu te configureren en te bestellen.

– Persbericht