“De Citroën C5 Aircross SUV wordt sinds de introductie gezien als de comfortabelste en veelzijdigste SUV in zijn klasse”, zegt Pierre-Yves Couineau, C5 Aircross SUV Project Manager. “Nu heeft het model een facelift ondergaan die zorgt voor een prestigieuzer, moderner en dynamischer karakter. Sterke punten zoals comfort, interieurruimte en veelzijdigheid zijn onveranderd, terwijl hij volwassener, eleganter en dynamischer is geworden. Daarbij horen een scherper exterieurdesign en moderne, hoogwaardige kleuren en materialen voor het interieur.”

De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV is expressiever en zet een stap voorwaarts op het gebied van elegantie en kwalitatieve uitstraling. Dat komt vooral tot uiting in de vernieuwde voorzijde. Het model toont meer ambitie en een onderscheidend karakter.

  1. IMPOSANTER, MODERNER EN PRESTIGIEUZER

Meer gestructureerde, strakkere, modernere en hightech voorzijde

De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV introduceert een nieuwe designtaal en oogt daarmee groter en imposanter. Rondingen maken plaats voor meer gestructureerde lijnen. Met de facelift krijgt de voorzijde een meer verticale en moderne vormgeving, die niet alleen imposant oogt, maar ook veiligheid uitstraalt. De strakke lijnen en de verticale indeling maken de voorzijde van de C5 Aircross SUV visueel breder, waardoor het model zelfverzekerder overkomt.

De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV is ook voorzien van een nieuwe interpretatie van het merklogo dat zich nu losmaakt van de dagrijverlichting. Daarmee onderscheidt de nieuwe C5 Aircross SUV zich ook van de andere Citroën-modellen, waarbij het logo via een chroomstrip is verbonden met de dagrijverlichting. De chevrons zijn nu uitgevoerd in zwart met chroom. Via steeds smaller wordende ‘strepen’ strekken de chevrons zich uit tot aan de led-dagrijverlichting. Zo krijgt het logo op een verfijnde manier een ruime plek in het midden van de grille.

Als karakteristiek onderdeel van de nieuwe Citroën-identiteit is ook de led-signatuur van de V-vormige dagrijverlichting voorzien van strepen, wat zorgt voor een fraai 3D-effect. Bovendien zijn de LED Vision-projectors discreter en donkerder, waarmee de zwarte grille optisch wordt verbreed en de robuuste uitstraling wordt versterkt. Het logo en de V-vormige lichtsignatuur worden onderstreept door een hoogwaardige, zwarte strip met een zorgvuldig uitgedachte vormgeving. Het chevronpatroon dat onder het logo begint, beweegt zich omhoog en loopt uiteindelijk parallel aan de strepen van de dagrijverlichting.

Onder de grille zorgen nieuw ontworpen elementen voor een optisch bredere voorzijde. De functionele ‘air curtains’ lijken door de luchtstroom te zijn gevormd en verbeteren de aerodynamica. De inzetstukken in hoogglans of parelmoertint zorgen voor een hoogwaardige uitstraling. De grote centrale luchtinlaat is dynamischer en eleganter van vorm dankzij scherpe lijnen die doen denken aan de Citroën C4 en C5 X.

De beschermplaat onder de voorbumper is leverbaar in twee fraaie materialen, afhankelijk van het uitrustingsniveau. Bij de uitvoeringen Live en Business is de beschermplaat uitgevoerd in Glossy Black, terwijl die bij de uitvoeringen Feel, C-Series, Shine en Business Plus is uitgevoerd in Glossy Aluminium.

Dynamischer profiel en nieuwe signatuur aan de achterzijde

Het kenmerkende silhouet van de Citroën C5 Aircross SUV is onveranderd met zijn volle vormen, hoge en horizontale motorkap en ruitpartij die visueel rondom doorloopt. Samen met de C-vormige signatuur aan de zijkant versterkt dat het effect van een ‘zwevend’ dak. De algehele uitstraling van de auto is krachtig, met een bodemvrijheid van 230 mm, grote wielen, Airbumps®, stoere wielkasten en kenmerkende dakdragers.

De elegantie en moderne uitstraling wordt ook versterkt door de nieuwe stijlelementen aan de zijkant, zoals de 18-inch diamantgeslepen lichtmetalen PULSAR-wielen met een grafisch en aerodynamisch design. De combinatie van aluminium en hoogglanszwart zorgt voor een mooi samenspel van kleuren. De hoogglanszwarte kleur komt ook terug op de behuizing van de buitenspiegels en de dakdragers met matzwarte inleg. Met de nieuwe Airbump® Colour Packs komen de kleuren van de inzetstukken aan de voorzijde op verschillende plekken terug.

Ook de achterzijde is vernieuwd, met nieuw ingedeelde lichtunits die met hun driedimensionale led-lichtsignatuur volledig aansluiten op de koplampen. De lichtunits zijn bovendien voorzien van donker glas met een structuur die het 3D-effect van de drie led-modules van het achterlicht benadrukt. De grafische elementen zorgen voor elegantie en verwijzen ook weer naar de vorm van de koplampen.

Elegante en dynamische personalisatiemogelijkheden

Om nog beter te voldoen aan de verwachtingen van klanten in het C-SUV-segment biedt de Citroën C5 Aircross SUV verschillende personalisatiemogelijkheden. Het model is leverbaar in de nieuwe carrosseriekleur Eclipse Blue, een bijzonder diepe blauwtint die afhankelijk van de omgevingslicht varieert tussen donkerblauw en zwart. Verder bestaat het aanbod uit de populaire carrosseriekleuren Polar White, Pearl White, Perla Nera Black, Platinum Grey en Steel Grey.

De nieuwe kleuren van de Colour Packs komen terug bij de voorste luchtinlaten en op de Airbumps®. Er zijn vier nieuwe Colour Packs die het SUV-karakter van de nieuwe C5 Aircross SUV versterken: Glossy Black, Dark Chrome, Anodized Bronze en Energetic Blue.

  1. COMFORTABELER EN VERFIJNDER INTERIEUR

Net als het exterieur heeft ook het interieur van de nieuwe Citroën C5 Aircross SUV een verfijndere uitstraling, terwijl de ruimte en het comfort merkbaar zijn verbeterd. De hoge zitpositie, de kwaliteitsbeleving, de ergonomie en de praktische eigenschappen maken van de C5 Aircross SUV een moderne en onderscheidende SUV.

Nieuwe 10-inch touchscreen

De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV is voorzien van een 10-inch touchscreen die lijkt te zweven. Het scherm biedt een verbeterde ergonomie, een verbeterde afleesbaarheid en directe toegang tot de klimaatbediening. Daarmee zorgt het scherm ook voor minder afleiding tijdens het rijden. De ventilatieopeningen zijn nu onder het scherm geplaatst en voorzien van een scherper, horizontaal design. De 10-inch touchscreen is te vinden in alle benzine- en dieselmodellen met navigatie en vanaf het uitrustingsniveau Feel voor de plug-in hybridevariant.

Daarnaast is de 12,3-inch informatiedisplay volledig naar wens in te delen en toont die alle essentiële informatie direct in het blikveld van de bestuurder. Navigatie-aanwijzingen, informatie over actieve assistentiesystemen, informatie over de hybride-aandrijflijn en nog veel meer – alles op een zodanige manier dat de bestuurder de ogen nauwelijks van de weg hoeft te halen.

Nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen

De Citroën C5 Aircross SUV is uitgerust met nieuwe generatie Citroën Advanced Comfort®-stoelen, net als de Citroën C4 en C5 X. De stoelen zijn gemaakt van zeer dicht schuim met daaromheen een 15 mm dikke schuimlaag en een constructie die samen optimaal comfort bieden. Tijdens lange ritten blijft het comfort behouden doordat de schuimsoort nauwelijks verzakt of vervormt bij langdurig gebruik. Voor nog meer comfort zijn de voorstoelen optioneel verwarmbaar en is er een optionele massagefunctie.

Ook de kleuren en materialen zijn verfijnd, met een keuze uit hoogwaardige materialen. De stoelen zijn standaard bekleed met een nieuwe stof. Vanaf het uitrustingsniveaus Shine en Business Plus is soft-touch Alcantara standaard en hoogwaardige bekledingen van geperforeerd leder optioneel. De armsteunen en middenconsole zijn bekleed met een nieuwe, zwarte stof met ledereffect. Het dashboard is voorzien van een inleg met zwart ledereffect.

Ongeacht het uitrustingsniveau sieren nieuwe, blauwe stiksels de bekleding van de stoelen, portierpanelen en het dashboard. De uitrusting Wild Grey is vervangen door Wild Black met een combinatie van zwarte stof met structuur, een nieuwe grijze stof met ledereffect en blauwe stiksels. De uitrusting Urban Black biedt een combinatie van zwart Alcantara en zwarte stof met ledereffect. Metropolitan Black vervangt Metropolitan Grey en biedt zwart generfd leder en een nieuwe grijze stof met ledereffect. Tot slot heeft de uitrusting Hype Black een nog hoogwaardiger uitstraling gekregen dankzij de subtiele combinatie van geperforeerd Paloma-leder en Blue Nappa-leder.

Nieuwe middenconsole

De grote middenconsole is gemoderniseerd en bekleed met een zwarte stof met ledereffect. Verchroomde designlijnen benadrukken – in combinatie met een automatische transmissie – de verbeterde ergonomie van de bedieningselementen. Er is een nieuwe e-Toggle-schakelaar en een nieuwe knop voor het selecteren van de rijmodus met Grip Control-functie. Bij de plug-in hybrideversie heeft de bestuurder keuze uit de rijmodi Electric, Hybrid en Sport. De middenconsole biedt ook een groot opbergvak met herziene indeling, connectiviteit met twee USB-poorten en een draadloze oplader voor smartphones.

  1. NOG STEEDS DE STANDAARD VOOR COMFORT AAN BOORD

Vanzelfsprekend behoudt de Citroën C5 Aircross SUV zijn unieke comfortniveau als onderdeel van het Citroën-DNA. Alles in de auto is gericht op welzijn en gebruiksgemak. Het onderstel met Progressive Hydraulic Cushions®, uniek voor Citroën, werkt oneffenheden in het wegdek weg en zorgt dat inzittenden in toonaangevend comfort onderweg zijn.

De Citroën C5 Aircross SUV is bovendien de enige SUV in zijn klasse met drie individueel te verschuiven en neerklapbare zitplaatsen. Daarmee is het een SUV met de praktische eigenschappen van een MPV. Verder is de bagageruimte de grootste in dit segment: 580 tot 720 liter voor de benzine- en dieselversies en 460 tot 600 liter voor de plug-in hybride.

Tot slot is extra aandacht besteed aan de akoestische eigenschappen. Optioneel zijn gelamineerde ruiten voorin leverbaar voor extra geluidsisolatie.

Plug-in hybride: ervaar ultiem comfort

De plug-in hybrideversie van de Citroën C5 Aircross SUV biedt extra comfort dankzij de elektrische aandrijving met een actieradius tot 55 km en assistentie van de benzinemotor voor langere reizen. In de elektrische rijmodus, beschikbaar tot 135 km/u, zorgt de plug-in hybride voor een stille rit zonder trillingen. Het maximumkoppel van 320 Nm is direct beschikbaar, zodat onder alle omstandigheden een snelle acceleratie mogelijk is.

Voor gebruikers van de plug-in hybride zijn verschillende laaddiensten beschikbaar. Zo is het opladen te beheren in de auto zelf, maar ook op afstand via een smartphone-app. Ook kan een laadsessie worden ingepland. Met een wallbox is de batterij in minder dan twee uur volledig opgeladen (i.c.m. 7,4 kW boordlader).

Ontspannen reis dankzij technologie aan boord

De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV biedt moderne technologieën die het comfort en de veiligheid van de inzittenden vergroten. Er zijn maar liefst twintig assistentiesystemen beschikbaar. Een daarvan is Higway Driver Assist, dat autonoom rijden op niveau 2 mogelijk maakt. Het systeem combineert de functies van Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie en het Active Lane Departure Warning-systeem om zelfstandig te rijden, bijvoorbeeld op de snelweg en in de file (de bestuurder moet wel continu alert blijven).

Technische specificaties

Lengte: 4.500 mm

Breedte: 2.099 mm (incl. uitgeklapte buitenspiegels)

Hoogte: 1.689 mm (met dakdragers)

Wielbasis: 2.730 mm

Bodemvrijheid: 230 mm

Wieldiameter: 720 mm

Inhoud bagageruimte (benzine en diesel): 580 tot 720 liter, tot 1.630 liter met achterbank neergeklapt

Inhoud bagageruimte (plug-in hybride): 460 tot 600 liter

– Persbericht