De te verwachten consumentenprijzen (inclusief BTW) liggen tussen de € 40.000,- en € 50.000,-. De vooruitstrevende en luxueuze Marvel R Electric wordt leverbaar met keuze uit twee aandrijfvarianten (AWD en RWD) en drie uitvoeringen (Comfort, Luxury en Performance). Met zijn verbluffende ontwerp, hoogstaande kwaliteit en veel geavanceerde technologie – waaronder een uitgebreide reeks MG Pilot-veiligheidssystemen en het nieuwe MG iSMART-connectiviteitssysteem met een 19,4” touchscreen – zorgt de nieuwe MG Marvel R Electric direct voor opschudding in het EV-segment. Meer details en de definitieve consumentenprijzen volgen in de aanloop naar de marktintroductie.

De duidelijke missie van MG is om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor bestuurders die jong van hart zijn en klaar om een nieuwe elektrische levensstijl te omarmen. Dat doet het merk door slimme, praktische, veilige en technologisch geavanceerde auto’s aan te bieden in verschillende segmenten voor verschillende behoeften.

De compleet nieuwe MG Marvel R Electric is een volledig elektrische hightech SUV en het tweede model van MG in het C-SUV-segment, na de MG EHS Plug-in Hybrid. De Marvel R Electric is echter een totaal andere auto. Met een lengte van 4.674 mm en een wielbasis van 2.804 mm is de Marvel R Electric perfect voor wie waarde hecht aan een ruim interieur met royale zitplaatsen. Tevens wordt de lat nog hoger gelegd op het gebied van design, technologie en aantrekkingskracht.

De Marvel R Electric onderscheidt zich niet alleen als het vlaggenschip van MG met alle voordelen van elektrisch rijden, maar biedt ook een hoge mate van efficiëntie en krachtige prestaties (acceleratie 0-100 km/u in slechts 4,9 seconden en een hoge topsnelheid van 200 km/u). Mede dankzij de juiste gewichtsverdeling, het aluminium subframe en onderdelen die normaal alleen in sportwagens te vinden zijn, staat de MG Marvel R Electric ook garant voor een plezierig rijgedrag en een uitstekende handling. Het frame is zowel sterker als lichter.

MG iSMART-connectiviteitssysteem

Het topmodel van MG kenmerkt zich als een begeerlijke ‘lifestyle’ SUV die meer inspeelt op de wensen van automobilisten die hoge eisen stellen aan design, luxe en technologie. Afgezien van zijn opvallende en vooruitstrevende exterieurdesign, biedt de MG Marvel R Electric ook een digitale cockpit met een indrukwekkende 19,4” ‘zwevend’ touchscreen waarmee het geheel nieuwe MG iSMART-connectiviteitssysteem bediend wordt.

Het MG iSMART-systeem biedt een breed scala aan (online) functies en connectie via een smartphone-app, waarmee verschillende functies op afstand kunnen worden bediend. Behalve DAB+ digitale radio, Bluetooth, USB-aansluitingen, een Wi-Fi-hotspot om mobiele apparaten met internet te verbinden en smartphone-integratie via Apple CarPlay of Android AutoTM, biedt het systeem ook verschillende online functies. Denk aan navigatie met real-time verkeersinformatie, zoekfunctie voor parkeerplaatsen, MG Touchpoint, weersvoorspelling en muziek afspelen via Amazon Prime. Dankzij spraakbesturing is het systeem zeer eenvoudig en handsfree te bedienen. Bovendien is de infotainmentsoftware altijd up-to-date dankzij updates ‘over-the-air’.

Met de smartphone-app hebben voertuigeigenaren toegang tot een reeks handige voertuigfuncties, zoals Find My Vehicle, Status Checking, Vehicle Statistics en Health Scan, Route Planning, Calendar Synchronizing, Charging Management en MG Touchpoint die eenvoudig vanaf afstand kunnen worden bediend.

MG Pilot

MG maakt zijn belofte waar om comfortabel elektrisch rijden toegankelijk te maken voor het grote publiek. Hetzelfde geldt voor veiligheid. In dit kader zet de MG Marvel R Electric nog een stap voorwaarts met een uitgebreide reeks geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) onder de noemen MG Pilot.

In de MG Marvel R Electric telt MG Pilot niet minder dan veertien systemen die de bestuurder waarschuwen voor mogelijk gevaar en indien nodig ingrijpen, van waarschuwingen voor mogelijke botsingsgevaren tot slimme systemen die helpen om tractie en stabiliteit te behouden. Nieuw voor de MG Marvel R Electric zijn ELK (Emergency Lane Keeping) en DWS (Drowsiness Warning System).

AWD en RWD

De MG Marvel R Electric straalt niet alleen kracht uit, maar maakt dit ook waar met zijn prestaties. De SUV wordt aangeboden met keuze uit twee krachtige aandrijflijnen, te beginnen met de Tri-Motor-variant met drie elektromotoren, vierwielaandrijving (AWD), een piekvermogen van 212 kW (288 pk) en een actieradius van 370 kilometer (WLTP). Er is ook een versie met achterwielaandrijving (RDW) met twee elektromotoren op de achteras, een vermogen van 132 kW (180 pk) en een WLTP-actieradius van 402 kilometer.

Beide versies zijn uitgerust met een 70 kWh lithium-ion batterij. Bestuurders kunnen rekenen op korte laadtijden bij een publiek laadpunt (AC) dankzij de 11 kW 3-fasen boordlader. Tevens is de batterij bij een snellaadstation (DC) in slechts 30 minuten tot 80% op te laden. De climate control met een interne warmtepomp garandeert bovendien optimale laadprestaties bij lage temperaturen.

Een andere opvallende eigenschap van de MG Marvel R Electric is het V2L-systeem (Vehicle-to-Load). Met deze technologie kan de lithium-ion batterij energie leveren aan een extern elektrisch systeem, zoals een luchtpomp, elektrische scooter, laptop of zelfs een andere elektrische auto.

Praktische bruikbaarheid

Het maximum trekgewicht van de MG Marvel R Electric bedraagt 750 kg. Daarmee is de auto geschikt om een aanhanger of caravan te trekken. Of twee e-bikes op een speciale fietsendrager. De inhoud van de bagageruimte achterin bedraagt 357 liter. Met neergeklapte achterbank kan deze worden vergroot tot 1.396 liter. De achterwielaangedreven versie van de MG Marvel R Electric biedt ook 150 liter bagageruimte onder de motorkap, ook wel een frunk genoemd.

– Persbericht