[vc_row][vc_column][vc_column_text]Stilstand is achteruitgang

Door het vele thuiswerken en andere corona-maatregelen worden veel auto’s aanzienlijk minder gebruikt dan vóór corona. VACO-bandenspecialisten zien de gevolgen. Automobilisten vergeten om minimaal elke twee maanden de bandenspanning te checken, met een forse onderspanning of zelfs een klapband tot gevolg. Beschadigingen, zoals een spijker in het loopvlak, blijven onopgemerkt. Auto’s die heel lang stilstaan, krijgen last van ‘flatspotting’: vlakke kantjes op de banden. Veel automobilisten die hun caravan of camper uit de winterstalling halen, kennen dit fenomeen. En dan nog dit: heeft u uw winterbanden al laten wisselen? Door het wijdverbreide thuiswerken zijn automobilisten soms vergeten om hun zomerbanden te laten monteren.

Caravans en aanhangers: check!

Caravans en aanhangers voor een boot of bagage maken relatief weinig kilometers. Na jaren van gebruik hebben de banden van deze recreatievoertuigen meestal nog meer dan genoeg profiel. Door veroudering droogt het rubber echter uit en wordt de band minder veilig. VACO adviseert, net als de ANWB, om de banden vanaf zes jaar na aanschaf jaarlijks te laten controleren. Met een professionele controle door uw VACO-bandenspecialist wordt het risico op een klapband of een lekke band zo klein mogelijk. Dat is wel zo veilig!

Eerst een bandencheck, dan veilig op reis

De VACO-campagne Doedebandencheck wijst automobilisten op het belang van goede, veilige banden. De animaties van de campagne worden via social media verspreid. Op doedebandencheck.nl staan bovendien tips waarmee u de kans op bandenpech tijdens uw vakantie tot het minimum beperkt. Uw VACO-bandenspecialist staat voor u klaar en geeft u bovendien tips hoe u langer met uw banden kunt doen. U vindt de bandenspecialist bij u in de buurt op doedebandencheck.nl.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]