In navolging van eerdere generaties richt de nieuwe Duster zich zowel op klanten die op zoek zijn naar een comfortabele, aantrekkelijk vormgegeven SUV als op klanten die een robuuste, veelzijdige 4×4 willen.

De nieuwe Duster blijft trouw aan zijn erfgoed en is nog steeds een familie-SUV met een pioniersgeest. Het is de metgezel voor alledaags gebruik en voor avonturen in de wijde omtrek. Er zijn tal van designwijzigingen en technische updates doorgevoerd. Zijn tijdloze design is geëvolueerd, vooral wat betreft de lichtunits en grille. Deze wijzigingen geven de auto een nog sterkere persoonlijkheid. Ook is de CO2-emissie verlaagd.

Binnenin is het model uitgerust met een hoge middenconsole met een opklapbare armsteun. Er is ook keuze uit twee multimediasystemen met een nieuwe 8-inch touchscreen en een automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De nieuwe Duster is even veelzijdig als altijd en verkrijgbaar in een 2WD- en een 4WD-versie. De nieuwste versie beschikt over een doorontwikkeld 4×4 Monitor systeem.

De nieuwe Dacia Duster is vanaf begin augustus te bestellen en staat vanaf begin september bij de Dacia dealer in de showroom. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Lionel Jaillet, VP Product Performance Dacia: “De Duster is de SUV-revolutie van Dacia. Sinds 2010 is het een echt icoon van het merk. Bijna 2 miljoen klanten kozen al voor dit model. Een icoon vernieuwen is geen gemakkelijke taak. Sinds het begin is het silhouet van de auto bijzonder indrukwekkend. We hebben alleen wat evoluties doorgevoerd om hem wat moderner en frisser te maken. De nieuwe Duster is nog meer een Duster, nog meer een Dacia. Gericht op de essentie, robuust en toch toegankelijk voor iedereen.”

– Persbericht