Voor het eerst in het 28 jarige bestaan van de Sportage is er een speciaal voor Europa ontworpen, ontwikkelde en geoptimaliseerde versie. De hightech SUV is gebaseerd op een nieuwe architectuur en combineert een slank en gespierd exterieurdesign met een hypermodern interieur. Hij staat bol van de hightech features en biedt onder meer een infotainmentsysteem met een zwevend, gebogen display dat het allernieuwste op het gebied van connectiviteit bevat.

Drie hybriden

De state-of-the-art hybride aandrijflijnen van de nieuwe Sportage verhogen de prestaties terwijl ze de uitstoot en het brandstofverbruik fors verlagen. Hij wordt leverbaar in drie verschillende, geëlektrificeerde versies: mild-hybride (MHEV), hybride (HEV) én plug-in hybride (PHEV). Met de PHEV zijn verreweg de meeste dagelijkse ritten van huis naar werk of voor dagelijkse boodschappen geheel elektrisch te rijden.

De Slowaakse fabriek heeft inmiddels drie generaties van de Sportage geproduceerd, te beginnen met het model van de tweede generatie in 2006. Sindsdien zijn er in Slowakije ongeveer twee miljoen exemplaren van de Sportage geproduceerd, met 104.500 stuks van de tweede generatie, 797.500 van de derde generatie en meer dan een miljoen exemplaren van het uitgaande model, dat eind 2015 in productie ging. Eerder dit jaar produceerde deze fabriek de vier miljoenste Kia in Europa sinds de fabriek is geopend in 2006.

Vanaf januari in Nederland

De nieuwe Kia Sportage arriveert begin volgend jaar in Nederland. De Nederlandse prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

– Persbericht