Outlander (PHEV) en ASX scoren uitzonderlijk hoog

Met de nummer 1-positie in de 2021-editie van de jaarlijkse automankemententest wordt de betrouwbaarheid van de Mitsubishi-modellen opnieuw onderstreept. Zowel in nationale als internationale pechstatistieken blijken de auto’s van het Japanse automerk keer op keer minder storingsgevoelig dan de meeste andere auto’s. Om Mitsubishi-rijders een extra gevoel van zekerheid te geven, worden alle nieuwe modellen ook nog geleverd met vijf jaar fabrieksgarantie.

Die garantietermijn geldt ook voor de batterij en alle elektrische componenten van de Mitsubishi Outlander PHEV, de bestverkochte plug-in hybride in Europa. Voor de Mitsubishi Outlander PHEV vanaf modeljaar 2016 en de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV geldt zelfs een fabrieksgarantie van 8 jaar/160.000 km op de batterij.

Uitzonderlijke scores

Met een rapportcijfer van 8,4 houdt Mitsubishi Motors zijn landgenoten Suzuki en Mazda achter zich, die met een cijfer van respectievelijk 8,3 en 8,2 op de tweede en derde plaats eindigden. De Consumentenbond roemt vooral de Mitsubishi Outlander (PHEV) vanaf 2012 en Mitsubishi ASX. Deze SUV’s scoren uitzonderlijk hoog en behoren met een rapportcijfer van respectievelijk 9,1 en 9,0 tot de grote uitblinkers in de automankemententest. Ook de Mitsubishi Space Star (vanaf 2013) scoort bovengemiddeld hoog met een score van 8,2.

Spelregels

De jaarlijkse automankemententest van de Consumentenbond is een online enquête onder ruim 7.000 eigenaren (leden en niet-leden) van auto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen richten zich op problemen die in het afgelopen jaar al dan niet zijn voorgekomen met de auto. Als een reparatie kon wachten, weegt dat voor 20% mee in het rapportcijfer. Als de auto direct naar de garage moest, telt dat voor 35% mee en voor 45% als de auto niet verder kon rijden.

Eerlijk vergelijk

De 2021-editie van de automankemententest bevat de resultaten van ruim 130 verschillende autotypes. Alle gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en als gewogen gemiddelde meegenomen in het onderzoek, zodat een veel verkochte auto toch eerlijk kan worden vergeleken met een auto waarvan er veel minder rondrijden in Nederland.

– Persbericht