Volledig in lijn met het DNA van beide merken zijn de unieke Jaguar Baracuta E-PACE en de Jaguar G9 Baracuta jas ontworpen. Beide spelen een grote rol bij het samenstellen van The Next Classic Guide. Deze gids wordt samengesteld door gerespecteerde influencers, bloggers, artiesten en contentmakers die langs de culturele centra van het Verenigd Koninkrijk en Europese steden reizen. Alles voor de zoektocht naar plekken, mode, trends en mensen die inspireren en gestalte geven aan de nieuwe generatie.

 

De reis begint oktober 2021 in Londen en eindigt in februari 2022 bij de Milan Fashion Week. Op de route liggen Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, België, Polen, Oostenrijk en Tsjechië en onderweg wordt kennisgemaakt met de rijke en diverse creatieve subculturen die bepalend zijn voor de identiteit van die landen. The Next Classic Guide wordt een levendig en interactief platform, zodat geïnteresseerden de vier maanden durende reis kunnen volgen.

 

De onderneming wordt afgetrapt door de Britse contentmaker en merkadviseur Samutaro – een van de meest invloedrijke modecuratoren van de afgelopen jaren. Samutaro heeft het eerste resultaat van de creatieve samenwerking al kunnen zien bij het Jaguar Product Development Centre in Gaydon, Warwickshire. Daar ontmoette hij ontwerper Anna Abell van het Jaguar-team dat de unieke

Jaguar E-PACE ontwierp, geïnspireerd door de klassieke G9 jas.

Anna: “Design is at the very heart of the Jaguar and Baracuta brands. Both have created design classics that have stood the test of time and remained relevant in the face of ever-changing tastes and cultural trends. It was therefore great to be given the responsibility of bringing these two brands together in this collaboration, after all, they have enjoyed a long association with many of the world’s most iconic figures from stage and screen coveting both”.

De Jaguar x Baracuta E-PACE P300e Plug-in Hybrid is voorzien van een speciaal ontwikkelde carrosseriekleur: Neutro. De unieke E-PACE is daarnaast uitgerust met hetzelfde tartan dat Baracuta gebruikt voor de voering van de G9 jas. Bij de E-PACE komt deze stof terug op de portierbekleding en de vloer van de bagageruimte, terwijl ook het contrasterende dak van dit motief is voorzien. Daarnaast hebben de hoofdsteunen van deze bijzondere auto een borduursel met het Baracuta-logo, dat ook terugkomt op de achterste zijruitjes. Tot slot projecteert de speciale E-PACE het Baracuta-logo naast de auto op de grond.

 

De Baracuta G9 jas op zijn beurt heeft op de mouw een borduursel met de merknaam Jaguar en aan de binnenzijde is een speciaal Jaguar x Baracuta-logo aangebracht.

– Persbericht