Gewrichtsslijtage – die op meer dan honderd manieren kan optreden – is goed voor dertig procent van de arbeidsuitval bij productiemedewerkers. Deze medische complicatie treft naar schatting tien procent van de wereldwijde populatie. In sommige sectoren loopt dat op tot zelfs veertig procent. Een derde van de verzuimkosten die Jaguar Land Rover uitkeert is te wijten aan gewrichtsslijtage.

Rasterstructuur ondersteunt gewrichten
Technici van de Jaguar Land Rover fabriek in Gaydon – dat één van de grootste 3D-printers in het Verenigd Koninkrijk huisvest – gebruikten de printer om een handschoen met een unieke 3D-rasterstructuur te ontwikkelen. De handschoen ondersteunt de gewrichten, maar is tegelijkertijd flexibel en comfortabel genoeg om een volledige werkdag te dragen. Met CAD-designsoftware ontwikkelde het team verschillende rasterstructuren.

De 3D-handschoen is speciaal ontworpen voor mensen die aan de productielijn werken. Vooral medewerkers die bevestigingspunten in het chassis van modellen van Jaguar en Land Rover monteren hebben profijt van deze innovatie. Na een proefperiode wordt nu gewerkt aan al weer een volgend prototype van de handschoenen. Die krijgen speciaal schuim dat impact absorbeert. Dat maakt de handschoen perfect voor medewerkers die bijvoorbeeld sierlijsten met de palm van hun hand op modellen bevestigen.

Medewerkers ondersteunen
Op korte termijn moet de handschoen medewerkers in alle productiefaciliteiten van Jaguar Land Rover bij hun werk helpen. In de nabije toekomst wil Jaguar Land Rover meer technologieën ontwikkelen die medewerkers met lichamelijke complicaties en zelfs neurologische aandoeningen kunnen bijstaan bij de uitoefening van hun werk en die ook een terugkeer op de werkvloer bevorderen.

Destination Zero
De handschoen is onderdeel van Jaguar Land Rover’s Destination Zero visie: de ambitie om de maatschappij veiliger te maken en milieuvervuiling tegen te gaan. Jaguar Land Rover focust zich op een toekomst zonder CO2-uitstoot, minder ongelukken en ook het terugdringen van afval in zijn productiefaciliteiten, bij servicepunten en in de diverse modellen.

– Persbericht

Land Rover