Met de nieuwe hoofdsponsor Cooper Tires kreeg het 4WD Festival dit jaar een blauwe uitstraling, de ruim 300 spandoeken en vlaggen waren niet te missen en de start met de twee Cooper/4WD gewrapte 4×4’s vielen goed op. De opening met onze ‘speaker of the house’ Mike Blom en de heren van Cooper Tires liep gesmeerd, alsmede de rest van de dag. De dik 200 Vrij Rijders op de baan en de rally-/Dakar demorijders brachten flink veel stof teweeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Wel wens ik iedereen veel succes met het ‘ontstoffen’ van de stands en voertuigen.

De ruim 8.000 bezoekers zijn een record; niet eerder hebben zoveel mensen het 4WD Festival bezocht en ze kregen waar voor hun geld. Met veel Europese en Nederlandse 4×4 primeurs en er was veel te zien en te doen tijdens het een heerlijke off-road familie-uitje op 15 september jongstleden op de baan van MCO in Oss.

Bedankt aan iedereen, die aan het 4WD Festival heeft bijgedragen! Om te beginnen hoofdsponsor Cooper Tires en daarnaast sponsors UAZ Nederland, Oostendorp 4×4/Toyota NL, Polaris en Euro4x4Parts. Paul en Janine van Clicks Rally Images megabedankt voor jullie support en gedane werk voor en in het rallybivak. Mijn zeer fijne ‘kader’ bestaande uit Marc de Wachter, Marijke van Hoorne en Sven van Rooijen; jullie kunnen niet genoeg schouderklopjes krijgen! Martijn Droog en het hele Marshall team; puik werk geleverd, waarvoor een welgemeend dank! De parkeerwachten, verder als eerste Sjoerd Harte (thanks bro), Evelin, Dick, Alphons, Paul, Giso, Vincent, Sander, Steffi en vriendin, Mieke, Luke, Hellen, Jos, Peter en Ingrid, de mensen van de EHBO, bedankt allen. Mijn lieve Niki je bent onmisbaar! Ons promoteam van 4WD Travel onder leiding van John en Pjotter; bedankt! Ik vergeet zeer waarschijnlijk namen, maar jullie worden niet vergeten! Een speciaal bedankje nog voor het team van de MCO: Lenie, Gerard, Paul, Bennie, Eric, Do en consorten, bedankt voor de samenwerking, wat mij betreft op naar volgend jaar. Dank aan alle standhouders en rallybivakdeelnemers, zonder jullie beginnen we weinig.

Ook wil ik het team van Polaris (Lynda, Milko) en het Rainbow Truck Team bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen op de zaterdag. Het was een genoegen. En last but not least; Mieke Strijk, Jeroen Lugtenburg en de rest van de Van den Ban/Reedijk Import crew; mijn hartelijke dank.

En als laatste; bedankt pa, dat je ooit bent begonnen met je eigen bedrijf, dank dat ik dit mocht voortzetten en dat het een evenement is geworden dat op de kaart staat, waar we nog lang mee doorgaan. Een minstens zo’n grote knuffel aan m’n moeder, want zonder jou zijn we nergens 

Tot 13 september 2020!

Met hartelijke groet,

Sander van Zijl

4WD Magazine

In uitgave 10 van 4WD Magazine blikken we uitgebreid terug op 4WD Festival editie 2019.