Het evenement liep gesmeerd, de standhouders en het rallybivak hebben mooier en groter uitgepakt dan ooit. Er waren (op het moment van schrijven is nog niet bekend, hoeveel precies) weer veel meer bezoekers en zowel het ‘vrij rijden’ als de rallydemo’s werden druk bezocht, zowel door de gebruikers van de baan, als door de toeschouwers. De variëteit in het standhouders-/rallydorp was dit jaar groter dan ooit en dat zorgde ervoor, dat iedereen naar volle tevredenheid kon worden bediend. Voor de kinderen waren leuke activiteiten bedacht, waardoor de meesten met beschilderde gezichtjes (en kleding) huiswaarts keerden. De cateringplekken waren ruim bemand en was servicegerichter dan voorheen. De MCO Oss verdient hiervoor een dikke pluim en we gaan vol goede ideeën naar de volgende editie toe.

Ik wil de sponsoren bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en het meedenken in oplossingen. De standhouders en rallybivakdeelnemers wil Ik eveneens bedanken voor hun aandacht, vertrouwen en superinzet tijdens dit 4WD Festival. Ook Mike Blom wil ik bedanken voor zijn onuitputtelijke spraakwaterval en zijn enthousiasmerende manier van speakeren. Paul en Janine van Clicks Rally Images wil ik bedanken voor hun tijd, energie en samenwerking. En, ik ga namen vergeten, maar ook die zitten in mijn hoofd en mijn hart… De ANVT, die wil ik bedanken voor de fantastische begeleiding op de baan, niet te vergeten de mensen van de Challenge, Martijn Droog van 4WD Travel wil ik bedanken voor de samenwerking met de ANVT en de coördinatie hiervan. Ook alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp en inzet en de gemeente Oss uiteraard voor wederom de vergunning. Marijke van Hoorne bedankt voor alle tijd en energie, die je hierin en in andere zaken hebt gestopt. Oh ja, de ambassadeurs van 4WD Travel, jullie hebben gezelligheid en energie gebracht op de 4WD Travel stand, dank hiervoor!

Dan kom ik op onze eigen medewerkers, want Marc, Sven, Sjoerd, Paul, Giso, Niki, Alfons, Anouk, Max, Stijn, Martijn, Gerrie, Hellen en Jos, vanaf hier een boks en volop trots en dankbaarheid! Ik wil Sven nog een extra bedankje geven, want wij hebben samen in de afgelopen vijf maanden veel gebrainstormd en voorwerk gedaan om tot een nog beter en mooier event te komen; het is gelukt, gozert!

En dan toch nog even; een speciale voor mijn vader Dick van Zijl. Dankzij jou heb ik het in 2012 aangedurfd en is het 4WD Festival anno 2018 het succes, dat het is geweest. We gaan in 2019 op 15 (en 14?) september nog verder uitbouwen. Deze editie was de mooiste promotie, die we voor de 4WD-wereld konden maken. Oh ja en beide oma’s bedankt voor het oppassen op onze kindjes…

Met hartelijke dank aan eenieder, die ik niet heb genoemd en op naar 2019!

Sander van Zijl

4WD Magazine

4WD Festival