banner

Zeker van je zaak…

Zeker van je zaak…

Als je een 4×4 op de aanhanger naar een evenement vervoert, zijn er nog wel eens discussies over APK-plicht en verzekeringen. De meeste verenigingen hebben een APK-plicht, of een regel dat de auto APK-waardig moet zijn. Bij dit laatste komen de discussies meestal al op gang.

Waar het feitelijk om draait is de veiligheid voor jezelf en voor een ander. Ander hekel punt is de verzekering. Want hij is toch geschorst, dan is een verzekering toch niet nodig? En daar zit een groot misverstand. Zelfs als je achter op je eigen terrein aan het crossen bent, zou je het voertuig waar je dat mee doet, moeten verzekeren. Niet voor schade aan het voertuig, maar wel voor schade aan jezelf, of andere personen. Op het moment dat een auto niet is verzekerd, kan een verzekeraar wel eens heel vervelend gaan doen als er persoonlijk letsel ontstaat. Lees de kleine lettertjes daarom altijd goed, of kies een verzekering, waarbij terreinrijden (niet crossen) is verzekerd. 

Op het moment dat je West-Europa uit gaat, dan vervalt vaak ook de dekking. Lees je daarom vooraf goed in en zorg lokaal voor een goede dekking. Laatste dat je wilt, is aan de andere kant van de wereld discussies met de handhavers gaan voeren. En met het wonder van internet is er altijd iemand te vinden, die jouw bestemming al heeft aangedaan.

Met avontuurlijke groet, with adventurous greeting, mit abenteuerlichen Gruß, Jip Saris

Saris Adventure Vehicles: www.buildbyjip.nl jip@buildbyjip.nl  |  +31 (0)6-11028208

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X