Dartz is nou niet bepaald synoniem aan subtiel! De styling van de auto’s is doorgaans juist ruig, hoekig, mannelijk. De nieuwe Dartz heeft, behalve het comfort, weinig met de luxe van de Mercedes GLS te maken. Het zwart en oranje op deze Dartz moet de vacht van een tijger voorstellen, waarbij de koolstofvezelzwarte delen de strepen op het vel van de tijger moeten voorstellen.

Dartz gebruikte GBOL technologie, waardoor de gepantserde auto net zoveel weegt als de standaard GLS, een prestatie op zich. Meer dan dat er een V8 in het vooronder ligt, geeft Dartz niet vrij, maar mocht je meer pk’s willen, dan schijnt dat te kunnen.

De MMX heeft geen deurhendels, al zijn ze er wel en krijg je een elektrische schok, als je niet welkom bent. De gepantserde SUV heeft ook geen zijspiegels, maar camera’s die de boel achter de auto in de peiling houden. Verder heeft de auto floodlight en elektrochromatische ramen, die van tint kunnen veranderen van helder tot donkerpaars. En verder zijn ze nog kogelbestendig ook…

In het interieur is wat Mercedes luxe verdwenen en is er wat nieuwe techniek in gekomen. Daarentegen zijn er wel wat gouden accenten te vinden, of andere kostbare materialen gebruikt zoals krokodillenleder en haaien- en stingrayhuid. Mocht de beveiliging nog niet voldoen, dan kun je ook nog kiezen voor biometrische opslagruimtes in de auto.

Oh, en een prijskaartje heeft Dartz nog niet aan deze auto gehangen. Maar dat je er flink wat flappen voor moet neertellen, staat vast!