XPENG AEROHT, het grootste vliegende autobedrijf in Azië, kondigt trots de revolutionaire modulaire, vliegende auto genaamd ‘Land Aircraft Carrier’ aan. In het vierde kwartaal 2024 is de auto beschikbaar voor pre-order en eind 2025 wordt de levering verwacht. De auto heeft een tweedelig ontwerp, naadloos schakelend tussen land- en luchtmodus. De luchtmodus maakt verticale opstijging mogelijk voor lage hoogtevluchten, terwijl de grondmodus ingenieus de luchtmodule omhult, waardoor grondvervoer mogelijk is.

De ‘Land Aircraft Carrier’ streeft ernaar de reiservaring van grond naar lucht uit te breiden. Naast persoonlijk gebruik heeft de modulaire, vliegende auto potentie voor openbare diensten zoals noodredding, en bedient effectief zowel openbare als private behoeften.

XPENG AEROHT deed de aankondiging tijdens een persconferentie op de Consumer Electronics Show (CES) 2024 in Las Vegas. Naast de ‘Land Aircraft Carrier’ gaf het ook zijn nieuwste eVTOL vliegende auto internationale debuut op het evenement, waarbij deelnemers werden getrakteerd op een live demonstratie van de overgang van land- naar vliegmodus. Het is de eerste keer dat XPENG AEROHT buiten China een demonstratie van de eVTOL vliegende auto geeft.

Presentatie bij CES

CES is ‘s werelds vooraanstaande tech-evenement en biedt het ultieme podium voor baanbrekende technologieën en wereldwijde vernieuwers. Als zodanig is het de perfecte achtergrond voor XPENG AEROHT om zijn nieuwste vliegende auto’s voor het eerst aan een internationaal publiek te presenteren.

XPENG AEROHT is een dochteronderneming van XPENG MOTORS en heeft meer dan 10 jaar ervaring in laaghoogte-exploratie. In de race om vliegende auto’s van concept naar werkelijkheid te brengen, leidt XPENG AEROHT de weg, met zowel de eVTOL (Electric Vertical Take-off and Landing) vliegende auto als de modulaire ‘Land Aircraft Carrier’ die specifiek is ontworpen om particulieren de lucht in te helpen.

Twee vliegende voertuigen met unieke configuraties

Met de XPENG AEROHT ‘Land Aircraft Carrier’ is de toekomst nu, met een werkelijk tastbare vooruitgang. Na alle belangrijke tests van de R&D-validatiefase, is deze modulaire, vliegende auto nu de voorbereidingsfase voor grootschalige productie ingegaan.

oewel het definitieve ontwerp nog in ontwikkeling is, heeft het al een futuristische, cybermechanische esthetiek, gekenmerkt door scherpe lijnen en strakke oppervlakken, die doen denken aan een ‘maanverkenningsvoertuig’.

Kenmerken van de grondmodus:

  • Biedt plaats aan 4 tot 5 passagiers;
  • Uitgebreide elektrische aandrijflijn biedt meerdere oplaadmogelijkheden voor het luchtmodule;
  • Drie-assige, zeswielaandrijving maakt 6×6 vierwielaandrijving en achterwielbesturing mogelijk.

Kenmerken van de luchtmodus:

  • De luchtmodus is een volledig elektrisch bestuurd vliegtuig dat in staat is tot verticale opstijging en laagvliegende vluchten;
  • Het elektrische voortstuwingssysteem voldoet aan veiligheidseisen voor enkelvoudige storingen;
  • Ondersteunt zowel handmatige als automatische rijmodus, waardoor een toegankelijke vliegervaring wordt geboden;
  • De panoramische tweepersoons cockpit biedt een uitgestrekt zichtveld van 270°.

Internationaal debuut voor de XPENG AEROHT eVTOL vliegende auto

Bezoekers van CES 2024 krijgen ook een live demonstratie van de XPENG AEROHT eVTOL vliegende auto. Met een moeiteloze fusie van ontwerp en technologie biedt dit voertuig de uitstraling, het gevoel en de rijervaring van een superauto, maar kan het naadloos overgaan van land- naar vliegmodus, zodat inzittenden de lucht in kunnen.

In de landmodus vouwt het voertuig moeiteloos zijn vliegcomponenten in voor een elegante uitstraling op de weg. Bij het overschakelen naar de vliegmodus opent het zijn armen, waardoor verticaal opstijgen en landen mogelijk is. Deze functionaliteit maakt moeiteloze navigatie door drukke gebieden en obstakels mogelijk wanneer de omstandigheden dat toelaten, en speelt effectief in op de vraag naar reizen over ko

In 2022 heeft XPENG AEROHT met succes een testvlucht uitgevoerd met een prototype dat ongeveer twee ton weegt. De eVTOL vliegende auto is ontworpen voor toekomstig driedimensionaal transport, waarbij het bedrijf overgaat totmassaproductie zodra gerelateerde beleid, regelgeving en toepassingsscenario’s dat toelaat.

“In 2013 zijn we met AEROHT begonnen, dromend van vliegende auto’s,” zei Tan Wang, medeoprichter en vicepresident van XPENG AEROHT. “Fast forward naar 2024, en die droom is werkelijkheid geworden. Vandaag zijn we trots om onze twee nieuwste innovaties te onthullen die mensen van autorijden op wegen naar zweven door de lucht zullen brengen. De toekomst is nu, en de hele wereld is klaar om te vliegen!”rte afstanden op lage hoogte.