banner

Wedergeboorte Lada Niva Bronto

Wedergeboorte Lada Niva Bronto

Hoewel de Niva eind vorig jaar eigenlijk al ten grave was gedragen, is er nu toch weer sprake van een soort van wedergeboorte. De vraag naar de Lada Niva Bronto in Rusland zou zo groot zijn, dat de Russische fabrikant besloot de auto deze zomer weer tot leven te brengen.

Basis voor de Bronto is nog steeds de legendarische Niva. De auto zal in een luxe-, of een Prestige uitvoering worden uitgebracht. Die eerste krijgt 15 inch wielen en stalen bumpers, die de luxere uitvoering krijgt kunststof bumpers, zijprotectie, kunststof spatbordverbreders, mistlampen en een andere grille.

De grootste veranderingen zitten ‘m echter in het interieur. Zo is er een nieuwe instrumentencluster, een nieuwe middenconsole met klimaatcontrole, nieuwe, comfortabeler stoelen met verwarming en nieuwe en verbeterde geluidsisolatie.

Onder de motorkap ligt nog steeds de 1.7 liter benzinemotor van 83 pk/62 kW, die is gekoppeld aan een vijftraas handbak, die het vermogen naar de vier wielen stuurt middels permanente vierwielaandrijving. Zowel in de voor-, als achteras is een sperdifferentieel ingebouwd.

Een echt geheel nieuwe Niva is in 2024 te verwachten en die zou weleens een 1.3 liter Renault turbo-motor ingebouwd kunnen krijgen

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos