Je kunt namelijk een band uitkiezen die perfect bij jouw weggebruik past. De keuze voor een goede off-road band is van belang voor zowel het on- als off-road gedrag van je 4×4. Ga je veel off-road, dan heb je een meer grof profiel nodig. Dit kun je dan weer onderverdelen in echte modderbanden, of juist banden die rotsachtig gebied kunnen bedwingen. Rijd je meer op de verharde weg, dan is een wat minder heftig uitgevoerde band van belang, een soort van tussenvorm, bijvoorbeeld een A-T (alle terreinen) band. De All-Terrain band is de meest populaire 4×4 band binnen het 4×4 banden-gamma, simpelweg omdat deze het meest allround zijn. Je rijdt prima op de weg en je kunt in je vrije tijd de off-road paden opzoeken. Rijd je met je SUV alleen maar op snelwegen, dan kun je kiezen uit diverse soorten wegbanden. Wil je een band die je niet hoort, of vind je een beetje geluid en wat extra rubber niet erg, dan weet je wat te kiezen. Daarnaast wil het oog ook wat, de ene band ziet er stoerder uit dan de andere.

Afbeelding van banden uit besteonderdelen.nl

Met de meeste 4×4 banden kun je tevens goed in de sneeuw rijden. Dit mag ook, want de meesten zijn voorzien van een driehoekig sneeuwvlok symbool aan de zijkant van de band. Hierdoor heb je niet per se winterbanden nodig. Dit scheelt je een extra aanschaf en tegelijkertijd opslagruimte.

Des te groter de maat banden en des te grover het profiel is van de 4×4 banden die je onder je vierwiel aangedreven voertuig hebt, des te meer gaat ook het brandstofverbruik omhoog. Ook het geluid dat de banden maken gaat omhoog. Maar goed, het ziet er wel dik uit en het helpt je daar te komen, waar je wezen moet, of wilt.