BYD, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van New Energy Vehicles (NEV’s) onthult op de autotentoonstelling van Genève (27 februari – 3 maart) de ingrijpend vernieuwde BYD TANG. De 100% elektrische, vierwielaangedreven zevenzits SUV oogt nog stijlvoller en moderner en beschikt nu over 108,8 kWh Blade batterij, die een actieradius tot wel 530 km (WLTP gecombineerd) mogelijk maakt. De nieuwe BYD TANG biedt daarbij premium luxe en comfort én nieuwe mogelijkheden op het gebied van (online) infotainment.

Dankzij het vernieuwde design komt de BYD TANG nog stijlvoller en dynamischer voor de dag. Blikvangers zijn de lange, aflopende daklijn, de 21 inch lichtmetalen velgen en de getinte zijruiten achter. De wielkastverbreders hebben niet alleen een beschermende werking, ze hinten ook naar het hoge prestatieniveau van de grote, premium SUV. De maximale score van vijf sterren bij het veiligheidsassessment van Euro NCAP onderstreept het hoge veiligheidsniveau.

Pure luxe

De nieuwe BYD TANG biedt nog meer luxer dan zijn voorganger. Zo zijn de zitplaatsen bekleed met nappaleder in ruitpatroon. De voorstoelen beschikken over ventilatie- en verwarmingsfuncties en de lendensteun is elektrisch instelbaar. Het verfijnde karakter komt ook tot uiting de suède afwerking van het dashboard, de verlichte selector in de middenconsole en de sfeerverlichting die keus biedt uit 31 kleuren. Daarbij is een groot panoramisch glazen schuifdak standaard

Het centraal geplaatste, draaibare multimedia touchscreen van de BYD TANG heeft nu een diameter van 15,6 inch (was 12,8 inch). Met de BYD App is het mogelijk om altijd en overal de laadstatus van de batterij te controleren. Ook maakt hij duidelijk of de deuren zijn afgesloten en of het panoramische schuifdak is geopend. Bovendien is de auto op afstand te koelen of verwarmen via de app.

Praktisch voor de hele familie

De nieuwe BYD TANG biedt veel luxe in combinatie met maximaal gebruiksgemak. Met alle zitplaatsen in gebruik bedraagt de inhoud van de bagageruimte 235 liter. Als vijfzitter (zitplaatsen op de derde zitrij neergeklapt) heeft de BYD TANG een bagageruimte met een inhoud van maar liefst 940 liter. Door ook de zitplaatsen op de tweede zitrij neer te klappen komt dat zelfs op 1.655 liter. Voor maximale flexibiliteit is de tweede zitrij in zijn geheel of in twee delen (40/60) neerklapbaar.

Nieuwe 108,8 kWh BYD Blade Battery

De nieuwe BYD TANG beschikt over de buitengewoon veilige BYD Blade Battery die vrij is van kobalt, mangaan en nikkel. Deze lithium-ijzerfosfaatbatterij heeft een capaciteit van 108,8 kWh. Dankzij het hoogwaardige warmtemanagementsysteem is de stabiliteit van deze batterij van hoog niveau en zijn er diverse factoren die bijdragen aan maximale efficiency. Zo beschikt de BYD TANG standaard over een warmtepomp en als de omstandigheden het toelaten, schakelt de auto automatisch over op voorwielaandrijving. Door dit alles bedraagt de maximale range 530 km (WLTP gecombineerd).

Snelladen met 170 kW

De nieuwe BYD TANG is geschikt voor snelladen met 170 kW gelijkstroom. Daarmee duurt het van 30-80 % opladen van de batterij onder ideale omstandigheden zo’n 30 minuten. Ook (thuis) opladen met 11 kW wisselstroom is mogelijk. Dankzij de V2L (Vehicle-to-Load) functie zijn externe elektrische apparaten aan te sluiten op de BYD TANG.

Meer informatie over de nieuwe BYD TANG volgt in aanloop naar de Europese marktintroductie.