DS Automobiles levert de exclusieve uitvoering van de nieuwe DS 4 in de kleur GLOSS GREY of CRYSTAL PEARL, met een contrasterend zwart dak. Het front kenmerkt zich door een zwarte grille met steeds groter wordende, verchroomde diamantvormen. De grille sluit perfect aan op de in hoogglans zwart afgewerkte DS WINGS: een unieke combinatie. Daarnaast is de motorkap afgewerkt met een exclusieve ‘1’-badge, specifiek voor de LA PREMIÈRE.

De zwarte kenmerken keren ook terug op de achterzijde, bijvoorbeeld tussen de achterlichten en bij de raamomlijsting aan de zijkant. De 19-inch SEVILLA-lichtmetalen, diamond cut, wielen zijn in hoogglans zwart afgewerkt, zodat de DS 4 LA PREMIÈRE nog meer opvalt. Dankzij alle kenmerken worden de uitzonderlijke proporties van de DS 4 nog meer benadrukt.

Interieurkwaliteit van ongekend niveau

De DS 4 LA PREMIÈRE vormt het absolute topmodel van het DS 4-gamma en laat zien hoe vakkundig de vakmensen van DS Automobiles werken, met hoogwaardige materialen en exclusieve bekleding. Het OPÉRA-interieurthema spreekt daarbij boekdelen. De uitgestrekte oppervlakken zijn afgewerkt met Criollo Brown-nappaleder en dragen bij aan de voor dit segment ongekende interieurkwaliteit. De stoelen op hun beurt vallen extra op dankzij de nappalederen horlogebandstructuur, een typisch kenmerk voor DS. Tevens een toonbeeld van luxe: de voorstoelen beschikken over een verwarmings-, verkoelings- én massagefunctie. Het DS-logo op de rugleuning maakt het plaatje compleet, terwijl het hoogwaardige leder tot in de kleinste details is verwerkt op de middenconsole en op de portieren met verborgen, handgestikte naden.

Het stuurwiel is met de hand afgewerkt met volnerfleder. Verder komt de vaardigheid van de vakmensen tot uiting in de afwerking met bruin essenhout aan de randen van het dashboard en op de achterdeuren.

Indrukwekkende technologie

Geheel passend bij een topmodel is de DS 4 LA PREMIÈRE uitgerust met indrukwekkende technologie, zoals het DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY dat informatie op de voorruit projecteert in een 21-inch beelddiagonaal. De uitvoering beschikt verder over het DS IRIS SYSTEM en de nieuwste generatie interface, gekoppeld aan DS SMART TOUCH gebarenbediening.

Ook noemenswaardig zijn de DS MATRIX LED VISION-projectiekoplampen, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, DS DRIVE ASSIST voor autonoom rijden tot en met level 2, rear traffic alert, dodehoeksignalering (met een bereik tot 75 meter), een 360-graden camerasysteem met vier camera’s en een elektrisch te openen achterklep met handsfree bediening.

Verdere personalisatie is mogelijk met een panoramadak, 20-inch SYDNEY-lichtmetalen wielen, een FOCAL Electra-geluidsinstallatie met 14 speakers en 690 Watt vermogen en het DS NIGHT VISION-systeem.

De DS 4 LA PREMIÈRE is in Nederland leverbaar als E-TENSE 225 plug-in hybride. De elektrische actieradius van deze E-TENSE-uitvoering bedraagt meer dan 50 km in de emissievrije modus (volgens WLTP). Prijzen maakt DS in Nederland op een later moment bekend.

De DS 4 is toonzettend voor het premium C-segment. Hij is er als nieuwe, ambitieuze SUV-coupé (CROSS) en als traditionele compacte hatchback.

– Persbericht

DS Automobiles