Het is heerlijk om met je 4×4 lekker off-road te rijden en zeker als deze goed is toegerust op ‘er zover mogelijk mee komen’. Je hebt dan vast een Jeep Wrangler, een Toyota LandCruiser, misschien wel een Ford Bronco, of iets anders moois. Je kunt met het off-road-fähig maken van je 4×4 meestal prima beginnen met een goed setje banden; all-terrain-, of mud banden, wat je wilt en hoever je wilt. Dan volgt misschien een verhogingssetje, wat andere dempers en veren, enz., enz., totdat je een echt off-road monster voor de deur hebt staan. Wat je zeker nog niet had, zijn echte off-road ruitenwissers. Want die waren er domweg nog niet. Totdat bandenfabrikant BFGoodrich ze uitbracht!

Of ze anders zijn dan normale ruitenwissers? BFGoodrich zegt, dat het nieuwe product een heavy-duty design is, geïnspireerd door het All-Terrain T/A KO2 bandenprofiel en voorzien van duurzaam rubber. Zo’n set ruitenwissers omvat tevens de Scrub-X Extreme Weather Performance, bedoeld om snel regen, sneeuw, muggen en ander ongenoegen te verwijderen, dat je tijdens off-road trips ongewenst kunt opdoen. En het nieuwe product heeft ook X-Flex Suspension voor volledig ruitcontact en Secure-X Connector voor simpele, deugdelijke installatie.

Maar of het nou allemaal zo erg nodig is, die off-road ruitenwissers, is een heel andere vraag. Ze kosten in de VS per set maar liefst $79,99 en dat kun je niet bepaald voordelig noemen. Maar goed, als geld geen rol speelt, heb je toch een leuk hebbedingetje met zo’n setje, waar je je collega off-roaders misschien lekker de ogen kunt uitsteken. ’t Is voor dat geld overigens wel te hopen, dat de BFGoodrich Off-Road Wipers helpen!