“Sinds 2009 wordt om de twee jaar de International Pick-up Award uitgereikt aan de meest efficiënte één-tons pick-up die op dat moment leverbaar is”, legt juryvoorzitter Jarlath Sweeney uit. “Als een multifunctioneel voertuig dat wereldwijd wordt geproduceerd en verkocht, blijven zowel het product als de markt zich ontwikkelen. Hierbij stellen merken hoge eisen aan de prestaties, de veiligheid en het comfort van hun pick-up.”

Legendarische kwaliteit

De Toyota Hilux krijgt van de onafhankelijke jury erkenning vanwege zijn krachtige en soepele aandrijflijn, zijn fijne wegligging en zijn legendarische kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De jury is verder te spreken over de alsmaar toenemende aantrekkingskracht van de Toyota Hilux dankzij zijn tweeledige karakter, namelijk inzetbaar voor vrije tijd en voor zakelijk gebruik.

Erkenning van alle kwaliteiten

Didier Gambart, Vice President Sales, Marketing en Customer Experience van Toyota Motor Europe: “Voor ons is deze prijs een erkenning van alle kwaliteiten van de Hilux. De Hilux staat al ruim 50 jaar voor een uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Bovendien met zeer capabele offroad-prestaties. De nieuwe 2,8-liter dieselmotor biedt daarbij meer verfijning en vermogen, waardoor de Hilux voldoet aan de behoeften van klanten die niet alleen een werkpaard, maar ook een vrijetijdsvoertuig willen.”

’s Werelds favoriete pick-up

De Toyota Hilux wordt inmiddels in zes verschillende landen geproduceerd en wordt wereldwijd in maar liefst 180 landen en regio’s verkocht. Met meer dan 18 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, is het ’s werelds favoriete pick-up.

Onoverwinnelijk

Toyota introduceerde de eerste generatie Hilux op 21 maart 1968 in Japan. Een jaar later kwam de robuuste pick-up op de Europese markt. Sindsdien is de Hilux uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Toyota modellen wereldwijd. De Toyota Hilux in zijn bestaan keer op keer zijn onoverwinnelijke karakter bewezen door onder andere de Noordpool, IJslandse vulkanen en Antarctica te veroveren. Ook heeft de Hilux meerdere podiumplaatsen behaald tijdens de Dakar Rally en in 2019 won de Hilux deze loodzware rally.