banner

Toyota FJ Cruiser Final Edition

Toyota FJ Cruiser Final Edition

Het is met de FJ Cruiser een beetje zoals met Heintje Davids: er komt weer een ‘final Edition’ van de FJ Cruiser! Al in 2014 werd het eind van de productie voor de VS aangekondigd. In Europa is ie nooit officieel geïmporteerd. Eind 2017 kwam er ook een ‘Final Edition’ in Japan, maar Toyota bleef de auto maken en verkopen voor het Midden-Oosten en met name voor Saoedi-Arabië.

Maar het lijkt erop, dat ook die FJ Cruiser voor het Midden-Oosten, sinds Abdul Latif Jameel Motors, dealer van Toyota aldaar sinds 1995, onlangs aankondigde, dat eind 2022 de laatste serieproductie van de FJ Cruiser zal plaatsvinden.

De auto heeft de naam ‘2023’ Toyota FJ Cruiser Final Edition meegekregen, waarvan er slecht 1.000 zullen worden gemaakt. Het wordt een auto die alleen in beige is te krijgen en een uniek, genummerde badge meekrijgt om de exclusiviteit te benadrukken.

Onder de motorkap nog steeds de 4.0 liter V6 benzinemotor van 270 pk/201 kW/380 Nm. Verder krijgt de auto Active Traction Control mee, Crawl Control, Vehicle Stability Control en een elektrisch werkend difflock achter. De Final Edition zal in het laatste kwartaal van 2022 worden uitgeleverd.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

X