SsangYong heeft het moeilijk, ook onder de vleugels van Mahindra. Of het een teken is van de kat die in het nauw zit, is niet duidelijk, maar feit is, dat SsangYong tekeningen heeft verspreid van een nieuwe kleine tot middenklasse SUV met off-road styling en die het misschien zou moeten gaan opnemen tegen de Suzuki Jimny en misschien zelfs wel de Bronco, of Wrangler.

Onder de codenaam ‘KR10’ is het het nieuwste product dat zou moeten dienen om het bankroet van SsangYong af te wenden en het zou een vervolg kunnen zijn op de grotere ‘J100’ elektrische middenklasse pick-up, die het merk eeder liet zien.

De ‘lekkermaaksketches’ van de Zuid-Koreanen laten een lekker ruige, op off-road gerichte 4×4 met scherpe lijnen, grote wielkasten en een voor- en achterkant zien, die geïnspireerd lijkt door andere off-road SUV’s. Of de off-road banden en dikke wielkasten, alsmede de skid plates in het uiteindelijke productiemodel zullen worden meegenomen, valt voorlopig nog te bezien.

Ook onzeker is het formaat van de KR10, al mag ie qua afmetingen wat weg hebben van de Korando uit de jaren ’80 en ’90. Het zou ook een meer hardcore, meer off-road georiënteerde vervanger van bijvoorbeeld de Tivoli SUV/crossover kunnen zijn, die dan vervangen zou kunnen worden door de KR10. Hoewel er geen afmetingen, technische gegevens e.d. zijn vrijgegeven, zal de auto voor elektrische aandrijving zijn bedoeld. Ook de eerdergenoemde J100 krijgt elektrische aandrijving.

‘SsangYong’s toekomstige modellen, zoals de J100 mid-size elektrische pick-up en de nieuwe KR10 zullen worden gebracht onder het designthema ‘Powered by Toughness’ en de erfenis meekrijgen van de Korando en de Musso van voorheen…’, aldus SsangYong in een verklaring.

Wanneer we de KR10 ooit in het echt zullen zien, is niet bekend gemaakt, maar lancering in 2023, of 2024, direct na de J100 in 2022 zou kunnen…