Programma bekend

Organisator Ivar van der Leij heeft met zijn team dit jaar erg gefocust op informatievoorziening tijdens de bezoekersmiddag. “In de eerste plaats is het Daktentfestival een gezellig kampeerweekend waar liefhebbers van de daktent elkaar treffen en ervaringen uitwisselen. Maar het is ook onze bedoeling om geïnteresseerden te informeren naar de mogelijkheden van kamperen op het dak van je auto. En wie kunnen dat beter dan de daktentkampeerders zelf?” vertelt Ivar enthousiast.

Er is informatie over een aantal veel voorkomende thema’s, zoals:

  • Wildkamperen met de daktent. Waar mag dat wel en waar niet?
  • Kamperen met het gezin in een daktent. Zijn er daktenten die groot genoeg zijn voor gezinnen met 1, 2 of meer kinderen? Er zijn een aantal gezinnen op het daktentfestival aanwezig die je erover kunnen vertellen.
  • Winterkamperen met de daktent. Kan dat? Jazeker, maar je moet wel op een paar dingetjes letten.
  • Bestemming Scandinavië. Ontzettend in trek momenteel. Moet je om naar de Noordkaap te gaan persé een camper huren, of zou je het met de daktent kunnen doen?

Verder is er een demonstratie van het opzetten en inklappen van een daktent, waarbij ook allerlei praktische en technische zaken worden behandeld. En ontwerper Anno Visser legt uit hoe de daktent zich de komende jaren zou kunnen ontwikkelen. Hij won begin dit jaar de Designprijs voor Kampeermiddel van de toekomst.

Plannen om op wereldreis te gaan met een daktent? Polly en Brian vertrekken een maand ná het festival richting Centraal-Azië voor onbepaalde tijd. Hoe je dat voorbereidt kan je hen vragen.

De bezoekersmiddag van het Daktentfestival is op zaterdag 14 september van 14.00 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Meld je wel even aan via de website www.daktentfestival.nl. Daar vind je ook het complete programma van de middag. Locatie is Camping De Vledders, Zeegserweg 2a in Schipborg.

Daktent wordt steeds populairder

De meeste mensen kennen de avontuurlijke aanblik van een daktent bovenop een terreinwagen in Afrika of Australië. Steeds meer kampeerders ontdekken ook de mogelijkheden van de daktent op een normale personenwagen. Want dat kan al snel. Voor een kleine personenauto als bijvoorbeeld een VW Polo of zelfs Fiat Panda zijn er al 2-persoons daktenten verkrijgbaar. Voordelen zijn er veel. Zo is het slapen op het dak behaaglijker dan in bijvoorbeeld een grondtent, omdat je veel minder last hebt van optrekkende kou. Een daktent houdt de kofferruimte vrij en wordt op een drassige kampeerplek niet vies. En het opzetten gaat net zo snel als een pop-up tent. Wanneer je dus veel onderweg bent en op verschillende plekken overnacht, is een daktent ideaal. “Momenteel zie je dat veel mensen de daktent gebruiken voor een roadtrip door Scandinavië, waar wildkamperen nog mag. Overal waar je met de auto kunt komen, kan je daar dus kamperen. Die mobiliteit die je hebt met een daktent geeft veel mensen daarom het ultieme gevoel van vrijheid”, vertelt Ivar.

– Persbericht