De nieuwe Polestar 3, een aerodynamische en elektrische performance SUV, wordt samen met nieuwe Volvo-modellen gebouwd in het productiecentrum van Volvo Cars in Ridgeville, South Carolina. De Polestars die er van de band gaan rollen, zijn bestemd voor de Amerikaanse markt.

Met deze nieuwe stap transformeert Polestar in een wereldwijd opererend merk met een industriële capaciteit in de twee grootste markten voor elektrische auto’s – de VS en China. Het hoofdkantoor inclusief de verkoop- en distributieorganisatie is gevestigd in Europa.

“De Polestar 3 gaat worden gebouwd in Amerika voor onze Amerikaanse klanten”, zegt Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar. “De VS is daarmee geen exportmarkt meer, maar een thuismarkt. Ik herinner me de geweldige reacties toen ik voor het eerst de visie van Polestar hier in de VS deelde en ik ben er trots op dat onze eerste SUV in South Carolina wordt geproduceerd.”

De productieaankondiging onderstreept ook de toewijding van Polestar aan de Amerikaanse retailmarkt, die een snelle expansie doormaakt. Polestar opent in 2021 in het hele land ongeveer 25 ‘Spaces’. De Spaces bieden klanten veel gemak met onder meer testritten aan huis en haal- en brengservice. In markten waar nog geen Spaces zijn geopend, kunnen klanten gebruikmaken van mobiele dienstverlening.

Polestar werd in 2017 opgericht door Volvo Cars en Geely Holding. De fabriek in Ridgeville is in 2018 geopend door Volvo Cars. De mogelijkheid voor Polestar om een productiefaciliteit te kunnen delen met Volvo Cars onderstreept de aanzienlijke industriële en financiële synergiën die het genereert als gevolg van de eigendomsstructuur.

“De productie in de VS verkort de levertijden en de milieu-impact die gepaard gaat met het transporteren van auto’s over de hele wereld. Het zal ook een positief effect hebben op de consumentenprijs van de Polestar 3”, zegt Dennis Nobelius, Chief Operating Officer bij Polestar. “Dit alles maakt ons merk nog concurrerender op de belangrijke Amerikaanse afzetmarkt.”

De Polestar 3 is het eerste model dat is gebaseerd op een compleet nieuw platform van de Volvo Car Group. Deze volledig elektrische voertuigarchitectuur van de nieuwste generatie is geheel opnieuw ontworpen. De aerodynamische, elektrische performance SUV biedt toonaangevende connectiviteit op basis van het native Android Automotive OS-infotainmentsysteem van Google, en hoogwaardige, autonome rijfuncties. De productie van de Polestar 3 start wereldwijd naar verwachting in 2022. De volledige productdetails worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Het nieuws over de uitbreiding van het productienetwerk van Polestar volgt op de recente aankondiging dat het bedrijf in april 550 miljoen dollar heeft gegenereerd bij een groep externe lange-termijninvesteerders. Het bedrijf heeft ook bevestigd dat het mogelijke toekomstige financieringsmogelijkheden gaat onderzoeken.

– Persbericht