Ongekende ruimte

De nieuwe dedicated elektrische auto van Kia is gebaseerd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Een van de grote voordelen van dit hagelnieuwe platform is dat het interieur van de EV6 toonaangevend ruim en functioneel is. De slanke en minimalistische dashboardarchitectuur staat borg voor een opmerkelijk ruimtegevoel. Door de afwezigheid van een centrale versnellingsbaktunnel biedt de vlakke vloer van de EV6 de passagiers op de achterbank tot wel 990 mm beenruimte en een uitzonderlijk comfort.

Ook het innovatieve HVAC-systeem (verwarming, ventilatie en airconditioning) zorgt voor een flinke upgrade van het comfort en de binnenruimte. Door het slimme ontwerp heeft Kia de grootte van de interieurunit van het systeem met 55% weten te verkleinen. De geoptimaliseerde lay-out zorgt voor een slanker cockpitontwerp en nog meer ruimte voor de inzittenden voorin.

De speciale relaxstoelen stellen de bestuurder en voorpassagier in staat om in ultiem comfort te ontspannen wanneer de EV6 geparkeerd staat of wordt opgeladen. Met een druk op de knop gaan de stoelen automatisch omhoog en achterover, waardoor de houding en de druk op het lichaam worden geoptimaliseerd, terwijl de inzittenden zich kunnen uitstrekken, een boek kunnen lezen of een dutje kunnen doen.

Het lichtgewicht en slanke ontwerp van de voorstoelen zorgt voor een extra toename van de binnenruimte.

In het hele interieur van de EV6 worden hoogwaardige materialen toegepast die tevens zeer duurzaam zijn. Een mooi voorbeeld is de vegan lederen bekleding die is gemaakt van zo’n 100 gerecyclede plastic waterflessen.

Alle primaire bedieningselementen van de EV6 bevinden zich binnen handbereik van de bestuurder. De ruimtebesparende Shift-By-Wire-knop is handig geplaatst naast de startknop op de middenconsole, terwijl het slanke stuurwiel belangrijke ADAS-schakelaars bevat voor een intuïtieve bediening. Hetzelfde geldt voor de ergonomische touch-type schakelaars voor het verwarmde stuurwiel en de geventileerde en verwarmde voorstoelen.

Indrukwekkende opbergruimte

De slimme opbergoplossingen van de EV6 voorzien in alle behoeften. Een groot opbergvak in het midden biedt een handige ruimte voor items zoals kleine tassen en tablets, terwijl het geïntegreerde en draadloze oplaadstation met het grootste gemak een smartphone kan opladen. Het slimme dashboardontwerp maakte het mogelijk om een dashboardkastje met een grootte van liefst 10,5 liter te creëren.

De nieuwe EV6 heeft een riante bagageruimte tot wel 520 liter (VDA). Met de 60:40 stoelen op de tweede rij neergeklapt, neemt de opbergcapaciteit toe tot ongeveer 1.300 liter. De EV6 heeft ook een opbergruimte aan de voorzijde. Deze zogeheten ‘frunk’, biedt 52 liter extra opslagruimte bij de RWD-modellen en 20 liter bij de AWD-modellen.

Innovatief laadsysteem en indrukwekkend trekvermogen

Een innovatieve feature van de EV6 is de nieuwe V2L-functie, die de laadflexibiliteit naar een hoger plan tilt. Een Integrated Charging Control Unit (ICCU) maakt het mogelijk om tot 3,6 kW aan stroom uit de accu van het voertuig te ontladen via een adapter die de externe laadstekker in een stopcontact verandert. Via deze adapterstekker kan de EV6 van alles van stroom voorzien, zoals een koffiezetapparaat of een andere elektrische auto. Onder de achterbank bevindt zich een tweede oplaadpunt waarmee ook apparatuur via de hoogspanningsaccu geladen kan worden.

Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan de EV6 tot wel 1.600 kg trekken. Deze waarde geldt voor de uitvoeringen met 77,4 kWh-accu, zowel in RWD- als AWD-configuraties. Voor de uitvoeringen met de 58 kWh-accu geldt een trekvermogen tot 750 kg. Welke uitvoering ook wordt gekozen, de EV6 biedt in alle gevallen hoge prestaties, een indrukwekkende hoeveelheid ruimte en praktische functies.

* Getoonde laadtijden zijn in optimale omstandigheden en kunnen afwijken door o.a. batterijtemperatuur, batterijleeftijd en het vermogen van de laadpaal.

** Alle vermelde technische gegevens zijn in afwachting van de officiële homologatie en kunnen afwijken.

– Persbericht