De Landtrek is ontstaan uit een samenwerking van Peugeot met het Chinese Changan. De auto heeft een nieuw ontwikkeld platform en heeft als broertje de Changan Kaicheng F70. Peugeot zal de Landtrek uitbrengen als single cab, double cab en chassis cab. The Peugeot Landtrek heeft een laadvermogen van 1.2 ton en een trekcapaciteit van 3 ton. De single cab zal, als bedoeld werkpaard, zonder achterbumper leverbaar zijn, zodat de achterklep 180 graden geopend kan worden.

De Landtrek is leverbaar als 4×2 en 4×4 en heeft een 2.4 liter benzinemotor van 210 pk/320 Nm, gekoppeld aan een zestraps handbak of een zestraps automaat. De laatste is nog schakelbaar als ‘Sport, Eco en Sequential. Verder is er nog een 1.9 liter diesel van 150 pk/350 Nm met zes versnellingen handbak, plus als 4×4 met een tussenbak met hoge en lage gearing.

Het interieur heeft leentjebuur gespeeld bij andere Peugeots. Zo is er het tweespaaks stuurwiel van de 3008 en het 10 inch touchscreen van de 508. Maar het interieur ziet er goed uit. Peugeot zal een flinke optielijst aanbieden met onder andere automatische dual-zone klimaatcontrole, led kop- en achterlichten, etc. Veiligheidssystemen zoals hill descent control, ESP, Lane Departure Warning en zes airbags zijn eveneens aan boord. Voor zover de zaken er nu voorstaan, zal de Landtrek niet in Europa worden verkocht.

Peugeot Landtrek