Vanaf het voorjaar van 2020 kunnen klanten en fans uit de hele wereld hier de indrukwekkende on- en offroad-capaciteiten van de G-Klasse ervaren (brandstofverbruik gecombineerd: 13,3-9,6 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 304-252 g/km)[1]. Hier krijgen ze de kans om het enorme potentieel van de G-Klasse volledig te testen, hun rijvaardigheid in soms extreem terrein te verbeteren en zelf te ervaren waar het kwaliteitslabel ‘Schöckl proved’ voor staat. De Schöckl is de ‘huisberg’ van het legendarische testcircuit van deze modelserie, waar de G-Klasse zich tijdens de ontwikkelingsfase moet bewijzen.

Op het perceel (100.000 m2) van het nieuwe G-Klasse Experience Center zijn de omstandigheden net zo uitdagend als op de Schöckl. Naast een ontvangst- en presentatieruimte zijn er in totaal vier testmodules: een natuurlijk ontstaan en een kunstmatig aangelegd offroad-gedeelte, de G-Rock. Hier kan de terreinwagen offroad worden ingezet op diverse hellingen met verschillende oppervlakken en hellingshoeken, maar ook op schuin aflopende stukken en door het water. Gasten kunnen bovendien hun rijkwaliteiten testen op hellingen met een hellingshoek tot wel 100 procent en op een onroad-gedeelte op de voormalige taxibanen van het vliegveld. Hier kunnen bestuurders hun grenzen verleggen met manoeuvres als extreem hard remmen en slalomrijden. Meer informatie is te vinden op https://g-class-experience.com/

Tijdens de bouwfase is zorgvuldig omgegaan met de bestaande situatie: er is met deskundigen samengewerkt bij de aanleg van het parcours in het natuurlijke offroad-gebied zodat bomen en biotopen intact zijn gebleven.

Gerhard Schramm, directeur van Mercedes-Benz G GmbH: “Dankzij de nauwe en uitstekende samenwerking tussen Mercedes-Benz G GmbH, de plaatselijke autoriteiten en natuurlijk de bouwbedrijven kon dit unieke beleveniscentrum binnen een jaar na de start van de werkzaamheden worden voltooid. De burgemeester van Feldkirchen, Erich Gosch, hierover: “Wij zijn er trots op dat dit unieke centrum hier is gevestigd en dat we deel uitmaken van het volgende hoofdstuk in de nu al legendarische geschiedenis van deze terreinwagen.”

[1] De vermelde waarden zijn de NEDC-CO2-waarden conform Art. 2 Nr. 1 van de doorvoerverordening (EU) 2017/1153. De waarden van het brandstofverbruik werden op basis van deze waarden bepaald. Voor het berekenen van de belasting die op het voertuig wordt geheven kan een hogere waarde worden gebruikt. Voor meer informatie over het genoemde model, inclusief de WLTP-cijfers, in uw land kunt u kijken op www.mercedes-benz.com.

– Persbericht

Mercedes-Benz