De beelden die geschoten zijn op de set van de nieuwste James Bond-film geven een unieke kijk achter de schermen als stuntcoördinator Lee Morrison en stuntrijder Jess Hawkins aan het werk zijn. No Time To Die is de eerste film waarin de nieuwe Land Rover Defender 110 te zien is. Het model speelt de hoofdrol in een bloedstollende achtervolging. Voorafgaand aan het filmwerk werd de Defender door het 007-stuntteam uitvoerig getest in extreme omstandigheden.

Lee Morrison, James Bond Stunt Co-ordinator, vertelt: “Designing and co-ordinating the action sequences for the Bond franchise requires a non-compromising mindset. We needed an unstoppable vehicle to help us battle against the elements, steep descents and river crossings so we chose the new Defender. I’m beyond impressed that the Defender is not only back but much, much better!”

Bij het configureren van de modellen voor de film, werkte het ontwerpteam van Land Rover nauw samen met Chris Corbould, Special Effects and Action Vehicles Supervisor. Er is uiteindelijk gekozen voor de Defender X-uitvoering in de kleur Santorini Black, met donkere skid pans, donkere 20-inch designwielen en off-roadbanden. De exemplaren voor de James Bond-film zijn bovendien de eerste die gebouwd zijn in de nieuwe productiefaciliteit van Jaguar Land Rover in Nitra, Slowakije.

Jaguar Land Rover heeft een langdurige samenwerking met EON Productions voor de James Bond-films, die al in 1983 begon toen een Range Rover Convertible opdook in de film Octopussy. In de nieuwe film No Time To Die zijn ook de Range Rover Sport SVR, Land Rover Series III en Range Rover Classic te zien.

  • Persbericht

Land Rover Land Rover