In de aanloop naar de Japan Mobility Show 2023 die later deze maand in Tokyo plaatsvindt, onthult Nissan stapsgewijs drie volledig elektrische conceptmodellen. Het merk trapt af met de digitale onthulling van de Nissan Hyper Urban.

  • Hyper Urban eerste van reeks conceptauto’s die Nissan op autoshow toont
  • Auto blijft langdurig voldoen aan wensen van gebruikers dankzij regelmatige updates
  • Met V2H-functie levert Hyper Urban stroom aan elektriciteitsnet in huis en dankzij V2G zelfs overtollige stroom aan het elektriciteitsnet
  • Reeks EV-concepten toont dat Nissan reizen gemakkelijker wil maken en de samenleving versterken
  • Speciale Nissan-website voor de Japan Mobility Show 2023

De nieuwe conceptmodellen die Nissan stapsgewijs digitaal onthult in de aanloop naar de Japan Mobility Show hebben allemaal het woord ‘hyper’ in hun naam om te benadrukken dat ze een extra opwinding willen creëren. Elk concept wordt vertegenwoordigd door een symbolisch karakter en heeft op maat gemaakte kenmerken die waarde toevoegen aan unieke levensstijlen en uiteenlopende ambities. De concepten helpen klanten een positieve impact te maken op de planeet, zonder concessies te doen aan stijl of plezier.

De visie die Nissan op de Japan Mobility Show presenteert, illustreert niet alleen zijn aanhoudende toewijding aan het verrijken van het leven van klanten. Het gaat Nissan ook om het teweegbrengen van een revolutie in de EV-markt met producten en technologieën die zich kunnen aanpassen aan de behoeften van klanten.

Nissan Hyper Urban: een schonere wereld mogelijk maken
De styling van de Nissan Hyper Urban vormt een perfecte aanvulling op de verfijnde smaak van de doelgroep, zoals professionals in de stad en voorsteden die prioriteit geven aan ecologische duurzaamheid. Met zijn strakke en moderne vormgeving weerspiegelt de crossover de verfijnde smaak van de doelgroep. Daardoor maakt de Nissan Hyper Urban een gedurfd statement, terwijl hij tegelijkertijd perfect past in zijn omgeving.

De Nissan Hyper Urban kan ook volledig geïntegreerd worden in het energie-ecosysteem. Dankzij de indrukwekkende V2H-functionaliteit (Vehicle-to-Home) kan de batterij van de auto energie leveren aan de woning, waarmee aanzienlijk kan worden bespaard op de energierekening en de druk op het elektriciteitsnet worden verlaagd. Dankzij de V2G-mogelijkheden kunnen eigenaren zelfs overtollig stroom aan het elektriciteitsnet leveren en geld verdienen. Het Intelligent Charging Management System bevat AI die de batterij autonoom kan opladen, gebouwen van stroom kan voorzien en efficiënt energiebeheer mogelijk maakt.

De Nissan Hyper Urban past duurzaamheid ook toe op de levensduur van voertuigen en is daarmee ideaal voor wie rekening houdt met de waarde van bezittingen op de lange termijn. Regelmatige software- en hardware-updates zorgen ervoor dat de auto vele jaren blijft voldoen aan de wensen van de gebruiker. Het interieur kan bijvoorbeeld worden opgefrist met een nieuw instrumentenpaneel dat gebruikmaakt van de nieuwste technologieën en meegaat met trends op het gebied van grafische gebruikersinterfaces.

Het conceptmodel vertegenwoordigt het toekomstige ontwerp en de technologische mogelijkheden van Nissans EV-aanbod. De limoengele carrosserie verandert van tint afhankelijk van de hoek waarin het licht erop valt, waardoor effectief de aandacht wordt getrokken en tegelijkertijd opgaat in de omgeving. De vleugeldeuren voor en achter zorgen voor een gevoel van openheid en geven het model extra karakter. Tegelijkertijd zorgt het sportieve silhouet voor verbeterde aerodynamica en efficiency. Brede banden maken de sportieve looks compleet en geven het idee van ruige dynamiek in combinatie met stedelijke esthetiek.

Het interieurontwerp past helemaal bij de stedelijke ruimte. Het instrumentenpaneel en beeldscherm zijn geïnspireerd op caleidoscopische driehoeken en aan te passen aan de wensen van de bestuurder. Bovendien zijn de voorstoelen volledig neerklapbaar zodat ze mooi aansluiten op de achterbank, waardoor een bankachtige relaxruimte ontstaat. Als de eigenaar van de Nissan Hyper Urban wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur, dan past de conceptauto zijn functionaliteit aan op de ontspanningsactiviteit. De auto past bijvoorbeeld zelfs in een bungalow of zogenoemd loft-appartement en kan daar als ontspanningsruimte dienen.