De daktent is momenteel het snelst groeiende kampeermiddel in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken het gemak, de mobiliteit en de flexibiliteit die een daktent biedt. Het Duitse CAMPWERK is sinds 2010 actief op deze markt en toont op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs maar liefst 2 nieuwe daktentmodellen voor Nederland. De CAMPWERK Good Vibes en de iKamper Blue Dot Voyager (BDV).

Daktent populair
De afgelopen jaren is de daktent écht ontdekt door de consument. De vraag naar de daktent is sterk toegenomen doordat mensen meer kilometers willen maken in plaats van op één plek te blijven, meer gemak willen bij het kamperen en door Corona vindt een grote groep het prettig om in zijn eigen bubbel te recreëren. Dat laatste maakt ook dat er een nieuwe groep kampeerders is ontstaan die voorheen meer in hotels en B&B’s overnachtte en nu rondreist met een daktent.

CAMPWERK Good Vibes
CAMPWERK brengt in oktober de nieuwe Good Vibes naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. De Good Vibes is de eerste hardcover daktent van het merk. Inmiddels heeft het bedrijf lange ervaring op het gebied van daktenten. Al deze ervaring is in deze nieuwe daktent geïntegreerd.

iKamper BDV

Sinds 2018 is CAMPWERK voor een groot deel van Europa distributeur van het merk iKamper, één van de meest innovatieve merken binnen de branche.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is het merk niet meer weg te denken uit de wereld van de daktenten. Het Koreaanse iKamper is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populair merk met een brede range aan daktentmodellen en bijpassende kampeeraccessoires.

En nu komt iKamper met de Blue Dot Voyager, wat zoiets betekent als ‘reiziger (voyager) op deze blauwe planeet (blue dot)’. Een daktent die ook weer veel innovatie in zich heeft, zoals we inmiddels van iKamper gewend zijn. En is gemaakt in de eigen fabriek in Zuid-Korea.

Een daktent voor 4×4 bezitters

Wanneer je de BDV ziet, is je eerste indruk dat deze robuustheid uitstraalt. Het zal daarom vooral 4×4 bezitters aanspreken. Anders dan de bestaande iKamper modellen, heeft de BDV een exoskelet, een sterk aluminium frame waar de tent in hangt. Door deze constructie is de BDV zeer compact met slechts een hoogte van 18 cm in gesloten toestand. Toch zit er een matras in met een dikte van 7 cm gemaakt van een materiaal dat een goede stevigheid biedt. Voor de prins(es) op de erwt is er optioneel overigens ook een zelfopblazende comfortmatras van +/- 12 cm beschikbaar.