• Vierde in de reeks van Nissan Hyper-conceptmodellen voor de Japan Mobility Show 2023 toont zelfexpressie via connectiviteit
  • Nissan Hyper Punk combineert realiteit met metaverse en naadloze connectiviteit
  • Krachtige houding dankzij korte overhangen en 23 inch-wielen
  • Ook te zien op spectaculair 3D-billboard en in het online videospel Fortnite

Nissan onthult het vierde model in de reeks van Hyper-conceptmodellen: de Nissan Hyper Punk die op 25 oktober 2023 wordt gepresenteerd tijdens de Japan Mobility Show.

De Nissan Hyper Punk is een compacte, volledig elektrische crossover die met zijn stijlvolle en functionele ontwerp is afgestemd op contentmakers, influencers, kunstenaars en iedereen die stijl en innovatie omarmt.

Verbinden van werelden
De Nissan Hyper Punk vormt een brug tussen de virtuele en fysieke wereld, en stimuleert zelfexpressie in alle facetten. Bovendien kunnen eigenaren altijd en overal hun apparaten opladen en gebruiken dankzij vehicle-to-everything (V2X). Hiermee is ook de energie uit de auto te delen met anderen.

Connectiviteit
Het interieur van de Nissan Hyper Punk, met op origami geïnspireerde designelementen, ademt een typisch Japanse sfeer, waarbij digitale en kunstzinnige vormen naadloos in elkaar overlopen. Camera’s scannen de omgeving rond de auto en met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) worden de beelden omgezet in manga-stijl of grafische patronen, afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder. De beelden worden dan geprojecteerd op een driedelig scherm in de cockpit, waardoor realiteit en de metaverse samenkomen.

De Hyper Punk is door Nissan ontworpen als een mobiele, creatieve studio. De cabine biedt een naadloze internetverbinding, waar gebruikers al hun apparaten aan kunnen koppelen. Hiermee krijgen ze toegang tot alle creatieve tools die zij nodig hebben voor hun creatieve proces. Met behulp van AI en biosensoren in de hoofdsteun kan de Nissan Hyper Punk ook de stemming van de bestuurder detecteren en automatisch de juiste muziek en verlichting selecteren, wat de energie en creativiteit van de bestuurder nog eens extra stimuleert.

Zelfexpressie
Het exterieurdesign van de Nissan Hyper Punk trekt meteen de aandacht met zijn vlakke en polygonale delen. Ook opvallend zijn de tinten in de zilveren lak die veranderen op basis van de kijkhoek en lichtbron. Het ontwerp biedt superieure aerodynamische prestaties en een gedurfde, krachtige stijl die ingaat tegen minimalistisch ontwerp. Bovendien is het voor Nissan een manier om nieuwe technologieën en design te onderzoeken.

De robuuste uitstraling, versterkt door korte overhangen en grote 23-inch wielen, maakt het model ideaal voor zowel stedelijke omgevingen als offroad-avonturen. De koplampen, achterlichten en signatuur aan de achterzijde benadrukken de polygonale vormen en zijn geïntegreerd in het oppervlak van de carrosserie, waardoor dit unieke voertuig nog meer opvalt.

De vier nieuwe conceptauto’s van Nissan uit de ‘Hyper-reeks’ – Hyper Urban, Hyper Adventure, Hyper Tourer en Hyper Punk – zijn tot de opening van de Japan Mobility Show (25 oktober 2023) te zien op het spectaculaire 3D-billboard ‘Cross Shinjuku Vision’ in het Shinjuku-district van Tokyo. Vanaf 25 oktober zijn de conceptmodellen ook beschikbaar in het online videospel Fortnite* onder de naam ‘Electrify the World’.