Nissan onthult de Hyper Adventure, het tweede model in een serie van geavanceerde, elektrisch aangedreven conceptauto’s voor de Japan Mobility Show die op 25 oktober 2023 van start gaat.

Tweede EV-concept voor Japan Mobility Show is klaar voor het buitenleven

  • Nieuwe conceptauto digitaal te zien tijdens Japan Mobility Show
  • Sportieve SUV biedt optimale ondersteuning bij uiteenlopende outdoor-avonturen
  • Ook inzetbaar als energiebron dankzij V2X-technologie

De Nissan Hyper Adventure is een concept van een sportieve SUV, ontworpen voor outdoor-liefhebbers met een milieuvriendelijke levensstijl.

Om een langere tijd op de weg door te brengen, is energie nodig. Daarom is de Nissan Hyper Adventure uitgerust met V2X-technologie (vehicle-to-everything) en op een zodanige manier ontworpen dat hij op ieder moment kan voldoen aan de energiebehoefte met respect voor het milieu.

Het belangrijkste doel van de Nissan Hyper Adventure is om tegemoet te komen aan de diverse behoeften van outdoor-liefhebbers, of het nu gaat om een weekendje weg of een maandenlange reis naar afgelegen gebieden. De grote batterij voorziet niet alleen de aandrijving van energie, maar fungeert ook als energiebron voor andere zaken. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld zijn uitrusting opladen, de kampeerplaats verlichten of zelfs andere elektrische voertuigen opladen. De V2X-functie kan ook energie leveren aan huizen (V2H) of aan een gemeenschap door stroom terug te leveren aan het lokale elektriciteitsnet (V2G).

Bij het reizen over een besneeuwde bergpas, of over een modderspoor door een dicht regenwoud, zorgt de geavanceerde Nissan e-4ORCE vierwielaandrijving ervoor dat de bestemming altijd soepel, veilig en in stijl wordt bereikt.

Het exterieur heeft een dynamisch design dat activiteit uitstraalt, met een opvallende diagonale lijn aan de zijkant die het ruime interieur accentueert. De auto biedt ook goede aerodynamische eigenschappen dankzij de voorspoiler die de luchtstroom de juiste richting op stuurt en doordat de voorruit en zijruiten een naadloos geheel vormen met het dak. De wielen en bumpers zijn voorzien van stijgijzers om met gemak besneeuwde gebieden te doorkruisen.

Het interieur biedt unieke kenmerken om het rijden onder alle omstandigheden gemakkelijk en comfortabel te maken. Het dashboard is direct verbonden met de onderzijde van de voorruit en creëert daarmee een breed blikveld – alsof de carrosserie transparant is – en voor een verbinding tussen binnen en buiten. Het interieur biedt ook veel bagageruimte voor outdoor-spullen zoals tenten, ski’s of zelfs een kajak.

Door de opvallende achterbank 180 graden te draaien, ontstaat een comfortabele zitruimte met het zicht naar achteren. De zitruimte is bovendien eenvoudig toegankelijk dankzij het automatisch in- en uitklapbare trapje, dat ook handig is tijdens kamperen, het voorbereiden op een dag skiën of om gewoon even te genieten van een prachtig uitzicht.

De Nissan Hyper Adventure is ontworpen om goede en veilige ondersteuning te bieden bij allerlei outdoor-avonturen, inclusief een goede energievoorziening. De conceptauto is virtueel te zien op de Japan Mobility Show.

Op het YouTube-kanaal van Nissan is tot 25 oktober een livestream te volgen van een speciale muziekvideo. Alle conceptauto’s van Nissan die in de aanloop naar de autoshow in Japan worden onthuld, duiken op in de video.